Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ve Diğer Tedbir Paketleri kapsamında yapılan yardımlarla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan İl Başkanı Yunus Tever, “Mücadelemizi samimiyet ve başarıyla devam ettirmeye kararlıyız. Durmak yok, yola devam” dedi

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ve Diğer Tedbir Paketleri kapsamında yapılan yardımlarla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu. İl Başkanı Tever, paylaşımında şu açıklamalara yer verdi: “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ve Diğer Tedbirler kapsamında devletimizin, kurumlarımızın ve yerel yönetimlerimizin şehrimize sağladığı katkı ve destekler hız kesmeden devam ediyor. 

‪✅Sakarya’da, 65 yaş üstü 30 bin 638 kişiye koruyucu maske ve kolonya dağıtımı yapılmıştır.

✅Sakarya’da bulunan dar gelirli ve mağdur 67 bin 77 aileye gıda paketi yardımında bulunulmuştur.

✅Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz tarafından 4 Milyon 262 Bin koruyucu maske vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtılmıştır.

✅Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz tarafından 78 bin 898 adet hijyen paketi (dezenfektan-kolonya-maske-eldiven) vatandaşlarımıza dağıtılmıştır.

✅İlimizde ve ilçe belediyelerimizde 67 bin 37 vatandaşımıza nakit destek yardım kartı dağıtılmıştır.

✅Halkbank tarafından küçük işletmelere verilen 6 ay anapara ve faiz ödemesiz toplam 36 ay vadeli ‘İş’e Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’nden ilimizde 6 bin işletme faydalanmıştır.

✅Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek hazine destekli faizsiz olarak 6 ay ertelenen kredi geri ödemelerinden ilimizde 1893 çiftçi toplam 38 milyon 681 bin liralık bir yardımdan yararlanmıştır.

✅Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında 1. 2. ve 3. Faz yardım paketlerinde ilimizden 142.646 kişi başvuruda bulunmuş, toplam 44 bin 729 aile yardımdan faydalanmıştır.

✅Kurumsal ve ticari ölçekteki firmalara verilen, tutarı 10 ila 100 milyon lira arasında değişen “İşe Devam Kredi Desteği” paketinden ilimizde 5 bin 250 işletme faydalanmıştır.

✅Tüm esnaflar için verilen 25 bin TL’ye kadar limitli “İşletme Finansman Desteği” paketinden ilimizdeki 5 bin 900 esnaf faydalanmıştır.

✅Sakarya’mızda Kısa Çalışma Ödeneğine 5 bin 50 işletme başvuruda bulunmuş, 54 bin çalışan ödenekten faydalanmıştır.

✅Sakarya’mızda Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanamayan veya ücretsiz izne çıkarılmış olan çalışanlarımıza verilen bin 170 TL’lik yardımdan 54 bin 100 kişi faydalanmıştır.

✅Sakarya’mızda ücretli öğretmenler ve usta öğreticilere ek ders ücreti ödeme olanağından 2 bin 286 kişi faydalanmıştır.

Koronavirüs ile mücadelede vatandaşlarımıza sağladığımız desteklerle salgının ekonomik ve sosyal etkilerini en aza indirgemeyi amaçlıyor, mücadelemizi samimiyet ve başarıyla devam ettirmeye kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Durmak yok, yola devam. #DevletileMilletYanYana”

Editör: Haber Merkezi