İnsan sağlığının korunması ve sağlık sorunlarının giderilmesi adına her koşulda görev yapan doktorların ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın paha biçilemez olduğunu belirten Alemdar, bu bağlamda son derece önemli bir görevi ifa ettiklerini söyledi.
Tüm dünyada olağanüstü bir sürecin yaşandığını dile getiren Yusuf Alemdar, bu süreçte toplum sağlığının daha da önemli olduğunu belirtti.
Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dilediğini belirten Başkan Alemdar “Dayanışma ve mücadeleci ruhumuz ile daha sağlıklı günlere birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Pandeminin ilk gününden itibaren Serdivan Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Alemdar, kriz merkezi üzerinden Serdivan’ın her noktasında tüm ihtiyaçların süratle karşılandığını söyledi.
Belediye bünyesinde kurulan maske dikim atölyesi ile imal ettikleri maskeleri ilçedeki her haneye kapı kapı ulaştırdıklarını dile getiren Alemdar, bu güne kadar 2 milyon maskeyi vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını belirtti.
İlçedeki 410 km yolun belirli periyotlarda 41 kez dezenfekte edildiğini, 4 bin 132 adet çöp konteynerinin düzenli aralıklarla ilaçlandığını, sokağa çıkma kısıtlamalarında sağlık personellerinin işyerlerine ve görevleri sonrasında evlerine transferlerinin sağlandığını ifade eden Alemdar, bu süreçte ayrıca 1540 bebek bezi, 3192 lt süt, sokak hayvanları için 1526 kg mama, 13 bin 303 erzak kolisi dağıtıldığını belirterek ayrıca yaşlı destek hattına kayıtlı vatandaşların evlerinin de her hafta düzenli olarak dezenfekte edilerek temizlendiğini söyledi.
Devletin bu süreçte tüm imkanları vatandaşlar için seferber ettiğini belirten Yusuf Alemdar, yerel yönetimler aracılığı ile de her vatandaşa bire bir ulaşıldığını ve tüm ihtiyaçların süratle karşılandığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi