Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, son zamanlarda ülkede “Türkiye’nin Suriye’de ne işi var” gibi bir algı oluştuğunu belirterek, Suriye’de yaşananlarla ilgili görsel sunum yaptı. Kendisinin de bir hafta önce gittiği Suriye hakkında bilgi veren Başkan Dişli, 10 metrekare alan içersinde yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocuklardan görseller sunarak “Burada soba yok, ev yok.10 metrekare bir bez parçasının içersinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Bu bölgede yaşananlara karşı sessiz kalamazdık.  Halep Çanakkale harbinde 6 bin, Şam 4 bin şehit verdi. Çanakkale Şehitlik Anıtı’na gittiğinizde bunu göreceksiniz. Şimdi onların torunları Suriye’de bu olumsuz şartlarda yaşam savaşı veriyor. Biz de burada rahat rahat yaşıyoruz. Bu çocukların ataları geldi, Çanakkale’de savaştı. Şimdi bizim bunlara duyarsız kalmamız bekleniyor. Beni bu durum üzüyor.”dedi.

IRAK PETROLÜ NEREYE GİDİYOR?
Hükümetin Fırat Kalkanı operasyonunun çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu kaydeden Başkan Dişli, “Devletimiz hemen yanı başımızda yuvalanan PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerini temizlemek için bölgeye girdi. Girmeliydi. Burayı güvence altına alamazsanız Sakarya’da, Gaziantep’te, İstanbul’u da koruyamazsınız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar çok büyük, eğer bu oyunları göremezsek, bizi de Suriye gibi yapmaya çalışacaklar. DEAŞ’ı Amerika kurdu. Bunu birçok rütbeli mevkilerden emekli olmuş asker ve ajanları belgeli açıklıyor. ABD’li bir General Pentagon’daki bir görüşmesinde Irak’a sebepsiz yere savaş açılmaya karar verildiğini anlatıyor. Hedefleri hükümeti devirmek. Devirdiler de gördük. Irak dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip bir ülke. Bunların petrolleri nereye gidiyor diye hiç konuşan var mı? Konuşamayız. Çünkü başımıza öyle bela vermişler ki, onu konuşacak fırsat vermiyorlar. Öyle ayarlıyorlar ki, petrol paraları sessiz sedasız gidiyor. Dikkat edin DEAŞ denilen örgütün hiç İsrail’e saldırdığını gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü onun da içinde olduğu bir örgüt. Önce  IŞID kuruldu. Zamanla adı DEAŞ oldu. Açılımı da (Irak Şam İslam Devleti)İsime dikkat edin. İslami bir örgüt gibi gösterilmeye çalışılıyor. Uyanık olmamız gerekiyor.”diye konuştu.

BAŞKANLIK BELEDİYE SEÇİMLERİ GİBİ
Önümüzdeki Başkanlık sürecine dikkat çeken Başkan Dişli, “Ülkemizde istikrar istemiyorlar. Bu nedenle, içerden ve dışarıdan Başkanlık sistemine karşı çıkılıyor. Millet olarak Başkanlık Sisteminin kale gibi arkasında durmalıyız. Başkanlık sistemini belediye seçimleri gibi düşünün. Başkanı seçiyorsunuz meclis üyelerini de hangi partiden istiyorsanız seçiyorsunuz. Çalışma sistemi de aynı Belediye gibi ilgili madde meclise geliyor. Meclis onaylıyor veya onaylamıyor. Beğenmediniz 5 yıl sonra değiştiriyorsunuz. Biz bir aileyiz bende bir aile bireyiniz olarak bunları size anlatma gereği duyuyorum. Yunanistan örneğini veren Başkan Dişli, “IMF ve Dünya Bankası Yunanistan’a borç verdiler. Yunanistan ödeyemeyince ne durumlara düştüğünü görüyorsunuz” diye konuştu.

BİREYSEL EMEKLİLİKLE DEVLETE DESTEK
Ülke olarak şuan dünyanın en büyük ekonomisine Amerika’ya karşı mücadele verildiğine dikkat çeken Başkan Dişi, “ Kolay iş değil. Bunların oyunlarını bozmak için uyanık olmalıyız. Bunun için vatandaş olarak görevimizi yapmalıyız. Hepimizin bildiği Bireysel Emeklilik Sistemi  (BES) var. BES’in hedefi devletin varlık fonunu oluşturmak. Varlık Fonu biliyorsunuz devletin tasarrufu oluyor. Merkez Bankası faizleri yükselteceği zaman devlet tahvilleri düşüyor. Bu defa düşük fiyat olunca bilinmeyen bir güç yaklaşık 30 milyar dolar kadar geliyor devletin tahvilini alıyor. Daha sonra döviz normale düştüğünde satıyor. Aradaki farkla devleti hortumluyorlar. Bireysel Emeklilik Sistem ile faiz artacağı zaman devlet fonları kendisi alacak. Dışarıdan kimse fon alamayacak. Fon ülkede kalacak. Merkez Bankası’nın Takas Bank’ında fonlar birikecek ve bu para devletin elinde kalacak. İstediği zaman kullanacak. Bir anlamda devletin stoku olacak. Hem şahıs hem devlet kazanmış olacak. Bizde vatandaş olarak bu sorumluluğumuzu yerine getirme bilincinde olarak hareket etmeliyiz” dedi.
Başkan Dişli, program sonunda devletin Varlık Fonu’na destek amaçlı eşi ve çocuklarıyla birlikte toplam 5 kişilik Bireysel Emeklilik Sistemine kayıt yaptırdı. Sisteme Başka belediye Başkan Yardımcıları olmak üzere, belediye personelinden çok sayıda kişi de kayıt oldu.

Editör: Haber Merkezi