Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, dün Sakarya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ziyaretini değerlendirdi.
Başkan Ergül yazılı açıklamasında; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilimize yaptığı ziyaretlerde maalesef yerel yönetimler halen yeni projeler sunmaya devam ediyorlar. Ama icraata gelince bu projeler bir türlü başlanmıyor. İlimizde yıllardır devam eden hatta ö dönemin bakanı Binali Yıldırıma sunulan raylı sistem projesi bu sefer yeni bakanımız Adil Karaismailoğlu’na tekrar sunuluyor.
Ne hikmetse sunulan projeler bir türlü başlanmıyor. Sadece laflarla geçiştiriliyor. Şehrimize hafif raylı sistem gerekiyor mu? Evet ihtiyaç var. Bunu gönülden destekliyoruz. Ama icraata gelince akan sular duruyor misali. Bakanın ziyaretinde Büyükşehir Başkanımızdan veya vekillerimizden ilimizin rüya projesi olan Adapazarı Karasu Demiryolu inşaatı ilişkin bilgiyi bakana sormalarını beklerdim. Maalesef bunu projeyi bir kenara atıp sorma gereğinde bulunmadılar. Evet bu proje 2021 yılında tekrar başlanacağı söylenmişti. Şuan 2021 yılın ortalarındayız. Ne zaman başlanacak bu rüya proje? Birde eski stadın oradan Yeni Camiye kadar yapılacak olan nostalji tramvay ne oldu. Şehrimize her bakan gelişinde görüyoruz ki sadece laflarla günü geçiştiriyorlar.”

Editör: Haber Merkezi