20 Nisan 2015’de Genel Başkan Gültekin Uysal’ın atamasıyla İl Başkanlığı görevine getirilen İsmail Ergül, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İsmail Ergül, 15 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Genel Merkez’den ilçe kongreleri yapma talebinde bulunup, merkezden izin verilmediği için 20 Ekim 2022 tarihi itibariyle İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirtti.

8 yıl görev yaptığı il başkanlığından istifa ettiğini duyuran İsmail Ergül, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün burada Genel başkanımız Sayın Gültekin Uysal’ın tensipleri ile 20 Nisan 2015 tarihinde atanmış olduğum il başkanlığı görevim 15 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Genel merkezimiz tarafından ilçe kongrelerinin yapılmasına izin verilmediği için 20 Ekim 2022 tarihi itibarı ile il başkanlığı görevim münfesih duruma düşmüştür

15 Temmuz 2022 tarihinde Serdivan İlçe Kongremizin kongreye iki saat kala iptal edilmesi bizleri ve partililerimin derinden üzmüştür. Demokrasinin gereği Serdivan ilçemizde İlçe başkan adayı çıkaramayanlar delegeden kaçanlar. Ankara’da kapalı kapılar ardında kongremizi iptal ettirip sandığı ortadan kaldırmıştır. Bizim Demokrat partiliğimize ve demokrasi anlayışına uymayan bu hareketler sonucunda, merkez karar kurulu üyemiz Bülent Akça tepkisini ortaya koyarak görevinden istifa etmiştir.

Yaşanan bütün bu sürece neden olan genel idare kurulu üyemiz sayın Ali Dünya’nın Demokrat partiliğinden ve Demokrasi anlayışından şüphe duymaktayız. Kartvizitine isminin başına Demokrat Parti kimliğini yazan fakat Google’da bile ismini arattığınızda Demokrat Parti dışında diğer bütün partilerle adı geçen bu büyümüzün Demokrat partililiğinden şüphe duymamamız mümkün değildir. Demokrat Partide 20 yıla aşkın bir süredir il başkanlığı ve genel idare kurulu üyeliği görevlerinde bulunan bu büyümüzün kamuoyuna yansıyan ve iktidar yönelik çok değil sadece üç tane beyanat veya haberini bana gösterirseniz bugün sadece il başkanlığından istifa etmekle kalmayıp siyaseti de bırakacağımı bilmenizi isterim.

İl başkanlığım suresi içerisinde geçirdiğimiz yerel ve genel seçimlerde zor şartlar altında Sakarya'nın en ücra köşesinde iddiamızı ortaya koyarak adaylarımız ile birlikte seçimlere girerek oy pusulalarında kıratımıza yer açtık ve bayrağımız dalgalandırdık. Yine sekiz yıllık il başkanlığım süre zarfı içerisinde geçirdiğimiz bütün seçimlerde bizler teşkilatlarımız ile birlikte mücadele verirken partimizin kurumsal kimliğini taşıyan değerli büyüğümüz başka partilerin adaylarını desteklediğini basına ve kamuoyuna duyurması biz demokratları yine derinden üzmüştür.

Yine de başka partiler ve adaylara destek veren bu büyümüzün önümüzdeki seçimlerde demokrat partiden aday olması bizi son derece mutlu edecektir. Tüm bu süreçleri il başkanı olarak sükûnet ve sağduyulu yönetebilmek adına ve partime zarar vermemek için şahsıma dahi yapılan ağır hakaretler karşısında sustuğumu bilmenizi isterim. Başta genel başkanımız sayın Gültekin Uysal olmak üzere birlikte çalışmış olmaktan her zaman gurur duyacağım il teşkilatına ilçe başkanlarımıza ve teşkilatlarına kadın ve gençlik kollarımıza ve yine bizleri 8 yıllık süre zarfında yalnız bırakmayan Sakarya'mızın yazılı ve görsel basınına ve bizler üzerinde emeği olan herkese hakkımı helal eder teşekkür ederim.”

Editör: Haber Merkezi