İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Sakarya Kınalılar Derneği yemeğine katıldı. Sakarya Kınalılar Derneği Gala yemeğinde kısa bir konuşma yapan Dikbayır: ''Bize mübadele göçmeni, mülteci diyenlere bir çift lafım var. Haddinizi bilin! Bizim üzerimizden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yıpratmaya çalışmayın'' dedi.

''GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü YIPRATMAYA ÇALIŞMAYIN''

Dikbayır, kendisinin de mübadil bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Zaman zaman bize mübadele göçmeni dediler. Zaman zaman da bazı edepsizler mülteci dediler. Aslında bunun altındaki amaç, bizim üzerimizden bu ülkenin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yıpratmak, ona hakaret etmekti. Bize mübadele göçmeni, mülteci diyenlere bir çift lafım var. Haddinizi bilin! Bizim üzerimizden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yıpratmaya çalışmayın" ifadelerini kullandı.

''ANLATABİLDİM Mİ BİLMİYORUM…''

Dikbayır: ''Eğer biz mülteciysek Gazi Mustafa Kemal Atatürk nedir? Anlatabildim mi bilmiyorum… Biz devletinin bayrağını çok seven, devletinin bayrağı için canını feda edebilecek insanlarız. Bize mübadele göçmeni, mülteci diyenlere bir çift lafım var. Haddinizi bilin! Bizim üzerimizden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yıpratmaya çalışmayın. Ana vatanımız için bir mücadele veriyoruz. Ben de dedesinin ağabeyini Balkan harbinde kaybetmiş biriyim. Vatan kaybetmenin ne acı bir şey olduğunu biliriz. Şimdi anavatanımız için elimizden gelen çabayı ve gayreti gösteriyoruz'' diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi