MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, partisinin il istişare toplantısına katıldı. MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, MKYK Üyesi Musa Küçük ve MHP İl Başkanı Levent Bülbül ile referandum süreci ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Günal, MHP’nin Meclis’te olduğu gibi sandıkta da “Evet” diyeceğini vurguladı.

FIRAT KALKANI
Konuşmasına Fırat Kalkanı harekatına değinerek başlayan Günal, “Türk milleti üst üste felaketler yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti her yönden korkunç ve dış destekli bir terör kuşatması altındadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin tabiriyle“artık bıçak kemiği delmiş, sabır taşı çatlamış, tahammül eşiği geçilmiştir.” Yurtiçinde farklı terör örgütlerince çeşitli illerimizde ve değişik tarihlerde düzenlenen hain saldırılar sonucu verdiğimiz şehitlerin ardından, ülkemize sınır dışından gelen terör tehditlerini bertaraf etmek üzere Fırat Kalkanı harekatında görev yapan çok sayıda askerimiz de şehit olmuştur. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, Türk Milletinin başı sağ olsun” dedi.

15 TEMMUZ
Konuşmasının devamında Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerle Kıbrıs müzakerelerine ilişkin konuşan Günal, ardından 15 Temmuz’a değindi. Genel Başkan Yardımcısı Günal, “Türkiye’yi tehdit eden bir diğer terör örgütü de FETÖ’dür. 15 Temmuz darbe kalkışmasının arka planını anlayabilmek için, ülkemizdeki din anlayışını ve din eğitimini gözden geçirmek gerekmektedir. Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın rolü ve yapısı sorgulanmalı ve yeniden yapılandırılmalıdır. İslam dinini hurafelerden, dogmalardan uzaklaştırarak, gerçekten anlatabilseydik subaylarımızın paşalarımızın bir vaizin peşine gitmesi mümkün olur muydu? Lider ülke vizyonumuza erişebilmek; millî değerlerin yanı sıra, manevi değerlere de önem verip insanları eğitmekle mümkün olacaktır” dedi.

ÇÖZÜM İÇİN İNİSİYATİF
On sekiz maddeden oluşan Anayasasında Değişikliğine ilişkin konuşan Günal, “Milliyetçi Hareket Partisi, meselelere başkent Ankara’nın görüş açısından bakan, dünyayı Türkçe okuyan, milletimize musallat olan musibetlere milli derinlikle ve şuurla yaklaşan Türk-İslam ülküsünün son kalesidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, milletimizin taleplerini demokratik edep ve sorumluluk bilinciyle yerine getirerek hazırlanan bu anayasa değişikliğine; “millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet” diyoruz. Evet derken; devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz.” Dedi.

LİDER ÜLKE HEDEFİ
Günal konuşmasının son bölümünde, “MHP Türkiye’yi 2023’te lider ülke, 2053’te süper güç yapma hedefine ulaşmak için her türlü çalışmaya ve fedakarlığa hazırdır.  21. Asrın Türk asrı olacağına ve bu asrı insan merkezli Türk-İslam medeniyetinin belirleyeceğine olan inancımla; Devlet için evet; Millet için evet; Cumhuriyet için evet; Türklüğün bekası için evet diyoruz” ifadelerinin kullandı.

Editör: Haber Merkezi