MEHMET ERDOĞAN KALKINMA SEFERBERLİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, DEVA Partisi’nin Karasu İlçe Başkanı Zuhal Vuran’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda İl Yöneticileri ve İlçe Başkanları ile Kadın ve Gençlik Çalışmaları Başkanları ile bir araya geldi. Erdoğan, seçim çalışmalarına ait bilgilendirmede bulunurken, ülke ve Sakarya gündemini de ele aldı. Başkan Mehmet Erdoğan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bir gün önce açıkladığı ve DEVA Partisi’nin 16’ncı eylem planı olan “Yarının Türkiyesi’nde Sanayi ve Kobiler – Kalkınma Seferberliği Eylem Planı” hakkında kapsamlı bilgi verdi. Erdoğan, “DEVA Partisi Tarımdan ekonomiye, sağlıktan eğitime her alanda eylem planları ile hazırdır. KOBİ ve sanayiye dönük toplam 76 maddeden oluşan Kalkınma Seferberliği eylem planındaki maddeler ülkemiz için “sıçrama tahtasına” benzemektedir. Eylem planımızı uygulayarak, hedefimiz ülkemizi 5 yıl içinde kişi başına millî geliri yüksek gelirli ülkeler grubuna yükseltmektir. Kalkınma seferberliği ile ihracatımızı 500 milyar dolara çıkartacağız. İhracatımızda kilogram değerini 2 dolara ulaştırırken, yüksek teknolojinin payını da tam 2 misline yükselteceğiz. Türkiye’yi ‘Süper KOBİ’lerle’ tanıştıracağız. Yatırımı çeken iklimi ve cazibe alanlarını tesis edeceğiz. Yeni nesil üretim üsleri kuracağız. Yenilikçiliği iktidara taşıyacağız. İktidarımızın ilk döneminde en az 1 yarı-iletken tesisi ve en az 2 elektrikli araç pil fabrikası kurulmasını sağlayacağız. Ülkemizi her konuda dışa bağımlılıktan kurtaracağız. Ülkemizi en az 10 sanayi vahasıyla taçlandıracağız. Tüm Organize Sanayi Bölgeleri’ni entegre kampüsler haline getireceğiz. İstihdamı sürekli artıracağız. İstihdamı, ara değil, aranan elemanlarla büyüteceğiz. İş garantili meslek ve çıraklık okullarını yaygınlaştıracağız. Cobot, yani insan-robot iş birliğine ayrı bir önem vereceğiz. DEVA iktidarında kalkınma seferliği kapsamında, lokomotif teşvikler verilecek. Devlet girişimci değil ekonomide katalizör olacak. Uluslararası patent ve marka başvurularını ikiye katlayan bir aklı devreye sokacağız. Adı, ‘Yeter ki Sen İste’ olan projemizle; E-devlet’e benzer bir şekilde girişimcilerimiz, küçük işletmelerimiz, esnafımız internet üzerinden her türlü işini yapacak. Devlet kapısında sürünmeyecek. Uygun krediler ve makul vergiler uygulanacak.  Ekonominin şahlanması için ne gerekiyorsa onu devreye sokacağız.” dedi.
DEVA İL BAŞKANI MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
DEVA Partisi İl Başkanı Erdoğan ve Kocaali İlçe Başkanı Zuhal Vuran, Kocaali Muhtarlar Derneği Yöneticileri ve Kocaali mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Erdoğan, Muhtarlara DEVA Partisi’nin Yerel Yönetimlere verdiği önemi anlattı. Erdoğan, “Birlikte çözüm odaklı ve kapsayıcı bir politika anlayışımız var. Bunun için yola çıktık. Mahallelerimizin gözü, kulağı, sesi, ilk çalınan kapısı olarak sizleri dinleyeceğiz, dertlerinize deva olacağız. Bu nedenle sürekli iletişim halinde olmalıyız” dedi. Erdoğan yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirterek "Ülkemizin iktisadi ve siyasi istikrarını kuvvetlendirmek için yerel yönetimler alanında doğru adımlar atılması gereklidir" dedi. Erdoğan muhtarları dinleyerek, DEVA iktidarında muhtarlarla ilgili ayrı bir yasa çıkarılacağını ifade etti.
“MAVİ YELEKLİLERİ GÖRMEK İÇİMİZİ AÇTI”  
DEVA’nın Kocaali çıkarması sırasında, İlçe Merkezinde Kadın ve Gençlik Çalışmaları Başkanları tarafından açılan stantta DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın mesajlarının yer aldığı broşürler ve eylem planı kitapları ile tanıtım ve üye çalışmaları yapıldı.
Kocaali merkezde Halk Pazarı esnafı ile çarşı merkezde esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Pazar esnafının talep ve şikayetlerini dinleyen İl Başkanı Erdoğan’a pazarcılardan “Mavi Yeleklileri görmek içimizi açtı” tezahüratları geldi. Mehmet Erdoğan, "Kocaali saha çalışmamız ses getirdi" dedi.   
HALK PAZARI VE ÇARŞI ESNAFI, MAHALLE VE KAHVE ZİYARETİ YAPTILAR
Daha sonra Halk Pazarını ve çarşı esnafını ve vatandaşları selamlayarak kendilerine şikayet ve sorunlarını kataranlara da vakit ayırarak ziyaretlerini sürdürdüler. DEVA’lılar, “Bu Pazar seçim olsa DEVA Hazır!” broşürleri dağıttılar. Pazarda vatandaşlarla da iletişim kuran DEVA’lılar DEVA logolu Pazar çantaları hediye ettiler. Akşam saatlerinde de Kocaali de mahalle ve kahve ziyareti yaptılar. Gençlik lokalinde gençlerle buluştular.
DEVA’LILAR KOCAALİ ÇIKARMASINDA STK’LARI DA ZİYARET ETTİLER
Kocaali’ye çıkarma yapan DEVA Partisi Sakarya İl yöneticileri ve İlçe Başkanları ilçedeki saha çalışması sırasında Muhtarlarla toplantı yaparak, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Zikri Sargın'ı makamında ziyaret ettiler. DEVA Partisi Yöneticileri İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın başkanlığında, Esnaf ve Sanatkarlar  Odası Başkanı Ali Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, esnafın dertlerini dinlediler.  
“KOCAALİ’LİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kime selam versek Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ekonomiyi yönettiği dönemden
bahsediyor. Bizi kurtarın diyorlar. İnsanlar geleceğe güvenle bakamıyorlar. Esnafa, işçiye, emekliye umut olmak çok önemli, bizler bunun için gayret ediyor ve sürekli Türkiye’ye DEVA olacak eylem planlarımızı da Kamuoyu ile paylaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan umutlarını kaybetmemelerini istiyorum. DEVA iktidarında esnafımız ve tüm vatandaşlarımız, bolluk ve bereketle buluşacak.” dedi. İl Başkanı Erdoğan; “Kocaali’de esnaf ve vatandaşlarımızla buluştuğumuzda teveccühle karşılanmak bizleri memnun etti. Kocaali’lilere samimiyetleri ve içtenlikle bizlere kapılarını açmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi