Ergül mesajda, son 18 yılda iktidarın 7 kez Milli Eğitim Bakanı değiştirdiğini hatırlatarak, "Her bakan farklı sistem uyguladı. Milli Eğitim’in yapısal sorunlarına hiçbiri çözüm getiremedi" ifadelerine yer verdi.
Ergül mesajında şu ifadelere yer verdi; “24 Kasım Öğretmenler Günü arifesinde, öğretmenlerimizin, meslekte yaşadıkları sorunlar ile alakalı pek çok sorun var. Maddi koşulların zorlaşması ve maaşların yetersizliği, mesleki saygınlığın olmaması, siyasi kadrolaşma ve artan baskılar, eğitim politikalarının sürekli değişmesi bunlardan birkaçıdır. Maalesef öğretmenlerimizin yüzüne baktığımızda gördüğümüz mutsuzluk, onların sorunlarını anlamaya yetiyor bizler için ancak bu mutsuzluğu 18 yıldır durmadan değişen ‘bakanlar’ göremiyor.

----


Toplumsal olarak yaşadığımız birçok sorunun temelinde eğitime dair sorunlar yatmaktadır. Ülkeler, devletler hem toplumsal hem de sisteme dair sorunlarını polis tedbirleri ile değil, ancak ve ancak kaliteli bir eğitimle önleyebilir. Bu iktidarın en çok eleştiriyi hak eden uygulaması, Milli Eğitim Politikasıdır. Hükümeti, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin değerini, bir öğretmenler gününde, bir kez daha anlamaya çalışmaya davet ediyorum. Bu duygularla memleketimize üstün hizmetleri geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmeler gününü kutluyor ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi