Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu burada yaptığı basın açıklamasında, “Dağları delmekle övünenler 1kilometre demiryoluna gelince niçin proje çizmek yerine yan çiziyorlar. ‘Hafif raylı sistem kuracağız’ diyenler 1 kilometrelik yolu niçin ulaşıma açamıyorlar” dedi.

Çeroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Haftalardır buradan iktidar partisi yöneticilerine ve İlimizi ilçemizi yönetmeye talip olan tüm siyasilere yeniden sesleniyoruz. Ada trenini önemseyen bizler inandırıcılığınız adına bu meydana gelerek projelerinizi halk anlatmanız ve projelerinize sahip çıkacağınız konusunda söz vermeniz için sizleri bu meydana davet ediyoruz. ‘Gelin, halka bu sorunun çözüm yollarını anlatın’ dedik.

Ancak yine kapalı kapılar ardında yapacağız edeceğiz söylemleriyle karşımıza çıkıyorlar.

Yerden ya da havadan demiryolunun projeleri yapıldı mı?

MALİYET HESAPLARI YAPILDI MI?
Sayın Zeki Toçoğlu’da aynı 2014 seçimleri öncesi aynı sözü vermişti. TCDD 2015 bütçe çıkarmasına rağmen sayın Toçoğlu tren yolu yerine Balıklı Çarşı projesiyle karşımıza çıkmış halkın tepkisi üzerine proje geri çekilmişti.

Bizler Ada treni ve Adapazarı garını sadece ulaşım olarak da görmüyoruz. Bu eylemi siyaset üstü olarak görüyor ve herkesle iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu da beyan ediyoruz.

Bu haklı isteğimiz yerine gelinceye kadar ve sizlerin desteği sürdükçe kararlıkla direnç göstereceğimizin ve mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini istiyor sevgi ve saygı ile herkesi selamlıyorum.”

EYLEME DESTEK
Eyleme CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, Adapazarı İlçe Başkan Fatma Kurtuluş, İyi Parti yöneticileri, Makine ve Elektirik Mühendisleri Odası Başkanları, eski CHP yöneticilerinden Şevki Toker ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Editör: Haber Merkezi