AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği programa konuşmacı olarak katıldı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde düzenlenen programa İl Başkanı Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“MEVCUT SİSTEM YETERLİ DEĞİL”
Sakarya Üniversiteli öğrencilerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Başkan Kılıç, mevcut sistemin eksiklikleri olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ayrı düşüncelerle hareket ettiği bir parlamenter sistemde çatışma kaçınılmaz oluyor. Ülkemizin siyasi tarihine baktığımızda bunun somut örneklerini çok yerde görebiliriz. En çarpıcı örnek olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasındaki anlaşmazlıktan sonra ülkenin nasıl kaosa sürüklendiği hepimizin malumudur.” şeklinde konuştu.

“YENİ SİSTEM SONUÇ ODAKLI”
Sivil Toplum Kuruluşlarının anayasa değişikliği referandumuna ilişkin çalışmalarına teşekkür eden Fevzi Kılıç, “Yeni sistemde daha hızlı karar alabilen sonuç odaklı bir mekanizma devreye girecek. Parlamenter sisteme göre aşılamayan tüm çıkmazlar Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde liderin etkinliğiyle kolayca aşılabilir hale gelecek. 16 Nisan’da ‘Hayır’ oyu vereceklere alternatif bir çözüm sorduğumuzda cevabını veremiyorlar. Biz çözümü söylüyoruz. Çözüm anayasa değişikliği paketiyle gelecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir.” ifadelerini kullandı.
Program sonrasında Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar, İl Başkanı Fevzi Kılıç’a plaket takdim etti. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Kılıç, bir süre daha kendileriyle referanduma ilişkin sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi