ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ
Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay tarafından mesleki sıkıntılar dile getirilerek CHP Sakarya İl Başkanı Keleş’e konuya ilişkin olarak dosya verildi. Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay, “Ders tamamlama adı altında merdiven altı üniversitelerde zoom üzerinden Elektrik Mühendisliği diploması satılmasına son verilmelidir. Yetkisiz diplomasız mühendisliğin engellenmesi için oda sicil belgesinin belediyelerde aranması, SGK ile odalar arasında imzalanan işe alımlarda en az mühendis ücreti aranması anlaşmasının tekrar yenilenmesi zaruridir. Yönetmeliklerle trafolarda bulundurulması zorunlu olan Yüksek Gerilim İşletme sorumlusunun işletmelerin elektriksel güvencesi olduğunun iş güvenliğinin olmazsa olmazı olduğunun her yerde anlatılması zaruridir” ifadelerine yer verdi. İl Başkanı Ecevit Keleş ise ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bugün ziyaretimize Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği gelmiştir. Kendilerinin siyasetten taleplerini dinledik. Talep dosyalarını da aldık. Bizlerde kendilerine siyasetçi olarak bu işin takipçisi olacağız. Bu konuda gerekli yerlere taleplerinin iletileceğimizin sözünü verdiğimizi belirtiyoruz” dedi.

ROMANLAR DERNEĞİ
İl Başkanı Ecevit Keleş, ziyaretler kapsamında Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel’i de ağırladı. Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, ziyaretinde Romanların sorun ve taleplerini dile getirdi. Ziyarete ilişkin olarak bir değerlendirmede bulunan CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş: “Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Sayın Orhan Tanyel, İl Başkanlığımızı ziyaret etmişlerdir. Kendileriyle Sakarya’da Romanlarımızın sorunlarını, kentsel dönüşümü, işsizliği konuştuk. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

SASTOP ZİYARETİ
Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (SASTOP) şehrin sorunlarının tartışılıp çözüm üretilmesi amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığını ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Avrupa Birliği Derneği Başkanı Avukat Önder Döker başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen ziyarette “Sapanca Gölü, Ada Treni, Deprem, Valilik ve Adliye Merkeze Alınmalı, Çark Deresi, Sakarya Nehri, Kimya OSB, Sakarya’nın Tarihi, Teleferik, Şeker Fabrikası, Geyve Boğazı Taş Ocakları, Marka Şehir 5 Köprü, Tarım, Sakarya Nehri, Trafik, Raylı Sistem ve Küresel Isınma” konuları masaya yatırıldı. Ecevit Keleş, Sakarya adına önemli konuların konuşulduğu toplantıya ilişkin olarak: “Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığımızı ziyaret ederek şehrin problemleri hakkında talep ve önerilerini ilettiler. Gerçekten haklı oldukları birçok noktada bizlerde Sakarya için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu

Editör: Haber Merkezi