Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, PM Üyesi Ayça Taşkent, CHP milletvekilleri Fikret Şahin, Nurhayat Atmaca, Gamze Taşçiğer, Utku Çakırözer, Murat Emir, Ali Haydar Hakverdi, Abdurrahman Tutdere, Ayhan Barut, Tahsin Tahran, Burhanettin Bulut, Osman Sümer, CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş ve partili yöneticilerin katıldığı Elegante Cafe’de yapılan basın toplantısında hükümete yönelik Tank Palet Fabrikası ve Cumhur Başkanı Erdoğan’ın öne sürdüğü ülkenin ‘Beka sorunu’ üzerinden ağır eleştiriler yapıldı.

“VİTRİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, “Seçime girdiğimiz tüm ilçelerde iddialıyız. Karasu, Kaynarca, Pamukova, Söğütlü, Sapanca, Karapürçek, Serdivan ilçelerimizde partimizin çıkardığı adayların hepsi, alanlarında uzman kişiler. Özellikle Adapazarı Sakarya’nın vitrini olmalı ancak köy görünümünden ileri gidememiş. Biz bu vitrini değiştirmeye geliyoruz” dedi.

KILIÇ
CHP Adapazarı Belediye Başkan adayı İsmail Kılıç, “Adapazarı gelişmedi, büyümedi. Şehir merkezi ölü şehir görünümüne büründü. Verimli toprakları heba edildi. Tarım, hayvancılık, ticaret bitti. Biz sosyal belediyecilik anlayışı ile Adapazarımızı yeniden kalkındırmaya geliyoruz” diye konuştu.

ÖZKOÇ SERT ELEŞTİRDİ
CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise “Doğru yönetildiğinde sadece kendine değil, tüm Türkiye’ye fayda sağlayacak bir iliz. O açıdan Sakarya’yı hem CHP Genel Merkezimi, hem bizler çok önemsiyoruz. Sakaryalıların da kendi geleceklerini önemsediklerini biliyoruz. Kendi gelecekleri yanında Türkiye’nin geleceğini de önemsediklerini çok iyi biliyoruz. Çünkü Vagon Fabrikası, Şeker Fabrikası, Zirai Donatım Fabrikası, Tank Palet Fabrikası Türkiye’nin geleceğidir. Sakarya Türkiye demektir” dedi.

“GÖZDEN ÇIKARDILAR”
Özkoç, milletvekillerinin, genel başkan yardımcılarının Sakarya’ya gelme sebeplerinden birinin de Türkiye için çok önemli olan Tank Palet Fabrikası olduğunun da altını çizerek; “CHP bunu çok önemsiyor. Türkiye savunma sanayinin belkemiği olan bu fabrikanın elden çıkartılması, gözden çıkartılması kabul edilir bir durum değildir. Biz savunma sanayimizin bel kemiği olan Tank Palet Fabrikamızı, 25 yıllığına aslında Katar Ordusu’na özelleştiriyoruz. Dünyanın neresinde görülmüş, savunma sanayine ait fabrika başka bir ülkenin ordusuna teslim ediliyor. Burada bir yanlışlık yok mu? Nerede, hangi ortamda tartışmak istiyorlarsa, tartışalım. Yeter ki buna dur diyelim. Savunma sanayimizi böyle teslim etmeyelim.”

BEKA SORUNU
Özkoç; “Gelelim beka sorununa. Şimdi size soruyorum; bir ülkenin lideri ‘benim ülkemde beka sorunu var’ derse, o ülkeye dış yatırımı gelip yatırım yapar mı? Bu ülkede fabrikalar açar mı?  Beni ülkem güvenilir değil denir mi? Bu ülkeye turist gelir mi? Bu sözlerle kendi yerli sermayemizde güçsüz duruma düşürüyorsunuz. Yerel seçimler aslında sadece belediye başkanlarını seçtiğimiz bir seçim değil, bu uygulanan politikalara dur demek için bir fırsattır.”
Engin Özkoç’un ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’de genel politikaları eleştirerek, “Halkımızı vicdanlarıyla oy kullanmaya davet ediyorum” dedi, partisinin Adapazarı Belediye Başkan adayı İsmail Kılıç’a destek istedi.
Konuşmaların ardından CHP’li milletvekilleri, Adapazarı Belediye Başkanı İsmail Kılıç ile esnaf ve vatandaş ziyaretleri için sahaya indi.

Editör: Haber Merkezi