Vatandaşın üzerindeki vergi yükünü daha da ağırlaştırmanın planlandığını, hükümetin bütçeyi har vurup harman savurmasıyla oluşan açığın yeni vergi artışlarıyla yurttaşlara kesilmek istendiğini belirten ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, getirilecek yeni vergilere ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu zamların en büyük nedeni  yaşanan şatafat, silinen yandaş vergileri, yolsuzluk, yandaşlara verilen kefaletler,  ve kavgacı dış politikanın maliyetidir” dedi.

GEÇİM SIKINTISI
“Hükümet kurduğu düzenin faturasını, geçim sıkıntısı çeken yurttaşların omzuna, enflasyon, işsizlik, borç ve vergi olarak yüklenmeye çalışıyor” diyen Taşkent şöyle devam etti: “Ekonomide yaşanan durgunluğu vergi mükelleflerinin üzerine yıkmakla ekonominin yapısal sorunlarını ötelemeye ve geçiştirmeye çalışmaktadır. Hükümet göreve geldiğinde en kısa zamanda şans oyunlarını kaldıracağını söylemesine rağmen tasarıyla yüzde 10'luk vergiyi arttırdı, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ndeki artış ise yüzde 68'i buldu.” Dedi.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”
Taşkent, “Kaçak tütünle mücadele edeceğim denilirken, gariban vatandaşın sırtına yeni yükler getirildi. Bunları, milli güvenlik gerekçesiyle yaptıklarını iddia ederlerken vatandaşa, örtülü olarak 'Zamma isyan etme seni milli güvenliğin karşısında gösteririm' noktasına geliyorlar. Hükümet kaynak arıyorsa israfını kısmalı ve bu adaletsiz düzenlemeler derhal geri çekilmelidir. CHP olarak bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamaya karşı her zeminde bütün gücümüzle mücadele edilecektir.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi