Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya Valiliğine atanın Çetin Oktay Kaldırım’a açık mektup şeklinde yazılı açıklamada bulundu. Keleş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Valim şehrimize hoş geldiniz. Yükünüz ağır, işiniz çetin, gücünüz kıla bağlı, Allah yardımcınız olsun. Her şeyden evvel Sakarya’nın, Sakaryalının yararına her iş ve kararınızda yanınızda olacağımızı ilk söz olarak şimdiden beyan ve taahhüt ederim.”
"VALİLERİN SONU MERKEZ" 
“Yıllardır hak ettiği değeri, yatırımı göremeyen kalabalıklar içinde yalnız bir şehre geldiniz. Şüphesiz ki size aksi iddia edilecektir. Halkla iç içe olan bir yönetici olarak gerçeği halktan öğrenebilirsiniz.  Sonda denecek sözü başta diyeceğim; Buraya gelen valilerin sonu merkeze çekilmek oluyor. Sizi sorduğumuz dostlarımızdan aldığımız bilgiler ışığında başarılı geçmişinizi Sakarya valilerinin makus kaderine çevirmemek yine sizin elinizde. Bunun için, bu hataya daha önce düşenler gibi kişisel geleceğinizi bir siyasi partinin geleceği ile birleştirmemek öncelikli bir gereklilik. Unutmayın ki siz Türkiye Cumhuriyeti’nin valisisiniz. İş ve işlemlerinizde en yüksek uzlaşıyı esas alacağınızı umut ediyorum. 
BÜYÜKŞEHİR’E ELEŞTİRİ
“Sakarya Marmara’nın gıda deposu olabilir.  Sakarya bir deprem kenti. Son depremin üzerinden 21 yıl geçti ve depreme hazırlık adına hiçbir şey yapılmadı. Rant uğruna şehri verimli tarım alanları üzerine genişletme mantığı tüm hızıyla devam ediyor. 
Bir yandan tarım alanları böyle talan edilirken Büyükşehir Belediyesi ’de şirket kurup çiftçiye rakip olma derdinde. Yani her şey rant. Büyükşehir’in tarım vizyonu da her Cuma şehir merkezindeki bir musluktan bal diğerinden süt akıtıp vatandaşı elinde kaplarla sıraya dizmek. Muhtaç edip bahşetmek en vazgeçilemeyen siyasi yöntem.
“SAKARYA’NIN İNTİHARI”
Sakarya için tarım vazgeçilmez bir noktada olsa da gelişmeler hiç de iç açıcı değil. Yapılmakta olan Kuzey Marmara Otoyolu on binlerce dönüm mutlak tarım arazisini yok ettiği gibi bu tarım alanlarını bölmesi büyük bir tehlike. Daha da kötüsü rant sevdalıları İstanbul’un zehirli sanayisini Sakarya’nın bu mümbit topraklarına taşımak için kapalı kapılar ardında pazarlıklar peşinde. Bu Sakarya’nın ve Türkiye’nin intiharıdır.
“DESTEĞE HAZIRIZ”
Sayın valim, daha önce büyükşehir belediyemize üç kez öneride bulunduk ancak dikkate alınmadık. Bir kez de sizin aracılığınız ile söylüyoruz hemen dibimizdeki Türkiye’nin en büyük pazarına İstanbul’a (yakınımızdaki Ankara’ya) çiftçimizin ürünlerini ulaştıralım. Kırşehir belediye başkanı İstanbul ve Ankara’yı doyurmak istiyoruz derken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adana’dan, Mersin’den ve diğer illerden ihtiyacını karşılayana kadar yanında Sakarya var biz büyükşehire desteğe hazırız. 
Ecevit Keleş açıklamasının devamında Tank Palet Fabrikası, TÜVASAŞ, Karasu Limanı demiryolu hattı, sağlık yatırımları, Yenikent bölgesi ulaşım sorunu, kültür merkezi eksikliği konularına yer veren Keleş şöyle devam etti; Uzun süreden beri görülmeyen şekilde umut vaat eden bir vali olarak şehrimize geldiniz. Bu umudu kırmayın!” 
SAKARYA MODELİNİ OLUŞTURALIM
“Şeyh Edebali’nin dediği gibi İnsan bir kere oturdu mu, yerinden kolay kolay kalkmaz. Kişi kıpırdamayınca uyuşur. Uyuşunca laflamaya başlar. Laf dedikoduya dönüşür. Dedikodu başlayınca da gayri iflah etmez. Dost, düşman olur; düşman, canavar kesilir!
Sayın Valim; önderliğiniz altında Sakarya modelini oluşturalım. Bu şehir adına sözü olanları toplayın onlardan Sakarya’yı Sakarya için önerilerini dinleyin. Bir partinin değil, devletin, milletin valisi olacağınızı umut ediyorum. Her kesimin etki alanında Sakarya adına çalışmasının öncüsü siz olun, baş olun önder olun. Tekrar Türkiye mozaiği olan Sakarya’mıza hoş geldiniz.”

Editör: Haber Merkezi