CHP Arifiye İlçe başkanlığı delege seçimleri 11 Eylül´de başlatılan delege seçimleri 24 mahallede yapılarak 17 Eylül´de son buldu.  Seçimlere en fazla etki eden ilçe merkezindeki 4 mahallenin seçimleri ise,  ilçe parti binasına kurulan 4 sandıkta gerçekleşti. Yoğun ve ilgi çeken delege seçimlerinde CHP üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

 CHP Arifiye İlçe Başkanı Ali Gökpınar “Biliyorsunuz CHP 3 Mayıs tarihinde kongreler sürecini başlattı.  Delege seçimleriyle başlayan bu süreç kongre seçimleri ile devam eder. Bu süreçlerde 2 yılda bir delege seçimleri yapılır. Seçilen delegelerle ilçe kongreleri yapılır. İlçe kongreleriyle İlçe yönetimi ve İl delegeleri seçilir. İl delegeleri İl´e gidip İl Başkanı´nı ve Yönetim Kurulu´nu seçer. Böylelikle Kurultay delegeleri ortaya çıkar. Kurultay delegeleri de Ankara´ya gidip Cumhuriyet Halk Partisinin büyük kurultayına katılırlar. Süreç bu şekilde tamamlanır” ifadelerini kullandı.

KAZANAN HALK PARTİSİ OLDU
Daha sonra sözlerine şunları da ekleyerek devam eden Ali Gökpınar “ Bizim delege seçimlerimiz 11 Eylül  ilçemize yeni katılan Boğazköy mahallesinden  başlayıp en son olarak 17 eylülde Adliye ve Ahmediye Mahallesi´nde bitti. Seçimlerde katılım çok yüksek oldu. Hak, hukuk adalet sloganına uygun çok güzel ve uyum içerisinde bir seçim yapıldı. Seçimde mahallelerde bütün üyelerin katılımı ve çarşaf liste seçimi oldu. Burada kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Bu süreci hak, hukuk, adalete uygun bir şekilde götürdük. Bundan sonra bir de kongremiz olacak. Bu kongre sürecini de birlik ve beraberlik içerisinde tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz. Onun için ben Cumhuriyet Halk Parti İlçe Başkanı olarak tüm üyelerimize gösterdikleri özveriden ve katkılardan dolayı teşekkür ederim. Ve son olarak tekrardan dile getiriyorum burada Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Partimize bu delege seçimleri hayırlı uğurlu olsun diyorum"dedi.

Yapılan seçimlerde 50 kongre delegesi, 49 ön seçim delegesi, 13 adet doğal delege seçildi.

Editör: Haber Merkezi