Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 95. Kuruluşunun 95’inci yıl dönümünü Pamukova Demokrasi Meydanında düzenlenen programla kutladı.

Pamukova Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Teke, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı kutlama programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu. Çelengi İlçe Başkanı Ali Teke ve yönetim kurulu üyeleri birlikte bıraktılar. Pamukova Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı yaptığı basın açıklamasında, 9 Eylül’ün Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtulduğu, yoklukla ve ihanetle savaşan bir ulusun yeniden dirilişiyle yazılan destanın noktasının konulduğu kutlu bir gün olduğunu ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Ali Teke, Milli Mücadele sürecinde desten yazan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Sevr’i parçalayıp tarihin çöp sepetine attığını ve Türkiye’yi siyasi açıdan inşa etmeyi başardıklarını, bunun ilk adımının Büyük Zaferin birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisinin Kurulması olduğunu  ifade etti.

İlçe Başkanı Teke sözlerine şöyle devam etti,  “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi “ sözleri tarihte sarsılmaz yerini almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi otel lobilerinde dış güçlerin desteği ile değil, savaş meydanlarında Kuvayi Milliye ruhu ile kurulmuş, kurulduğu günden bu yana da bağımsızlığın , Cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın, hukuk devletinin, bağımsız ve tarafsız yargının, basın özgürlüğünün, temel insan hak ve hürriyetlerinin ve Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın güvencesi olmuştur “ dedi.

Editör: Haber Merkezi