Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten ve 6 ay önce CHP genel merkezi tarafından görevden alınan Ulaş Yusuf Konyalı, sosyal medyadan cezaevine gireceğini paylaştı. Öte yandan Cezaevine girdi-çıktı yapacağı bildirildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendisine gönderilen ‘çağrı kağıdını’ paylaşan Konyalı, “Yıllarca Cumhuriyet Halk Partimizde görev yaparken, cefasını beraber çektiğim dostlarıma selam olsun. Her zaman yanımda hissettiğim ve övünerek bahsettiğim, iki büyük ailemden biri olan Cumhuriyet Halk Partisindeki tüm üyelerimize ve üye olamasa da gönül vermiş herkese selam olsun. Bu BEDEL’i defalarca karşıma çıkaran, malum zihniyete de her zamanki cevabımızı, korkmadığımı söylemek istiyorum. Bu ilk değil, son da olmayacak!” sözleri ile sitem etti.

“GEYVE AÇIK CEZAEVİNE TESLİM OLACAĞIM”

Hakkında verilen mahkumiyet kararı ilgili de açıklama yapan Konyalı, “2014 yılında, Büyükşehir Belediyesinin iddia ettiği, bazı yerlerin sprey boyalar ile yazılama yapıldığı ve o süreçte yargılandığım davanın 2015 yılında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıkmıştı.

2016 yılında, referandumda evet çıkması üzerine, Gençlik Kolları Genel  Başkanlığı tarafından, tüm illerde eş zamanlı “Hayır kabul etmiyoruz” adı altında basın açıklaması yapılması için yazı gelmişti.

Bunun üzerine AKM önünde, Genel Merkezimizin gönderdiği yazıyı bizzat kendim okudum .Okuduğum metinle ilgili, hakkımda yeni bir dava açılmıştı.Bu da 2014 yılında aldığım cezayı etkiledi.

07.07. 2022 Perşembe günü (yarın) saat 15:00'da Geyve Açık Cezaevine teslim olacağım. Arayan, soran, yanımda olan herkese teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi