Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan işletmeler zor günlerden geçiyor. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş esnafın istek ve taleplerine kulak vererek açıklama yaptı.

Kafe ve restoranların artık açılması gerektiğini vurgulayan Başkan Keleş şu ifadeleri kullandı: “Sakarya’da koronavirüs vakalarının azaldığına yönelik haberleri alıyoruz ancak ne hikmetse her yerde açılan işletmeler burada kapalı. Esnaf artık dayanamaz hale geldi. Borçlar bir yandan, kira bir yandan, faturalar bir yandan, geçim derdi bir yandan batmanın, iflasın sınırına geldi esnaf. Hükümet neyi bekliyor, Sakarya esnafının yok olmasını mı?”

“BU KENTİN ESNAFI BUNLARI HAK ETMİYOR”

CHP’li Keleş son olarak, “Yine esnafımızın sorunlarını, isyanını dinliyoruz, duyuyoruz. Okul servisleri ve kantinler de 1 yıldan fazla bir süredir iş yapamıyor. Bu kentin esnafı bunları hak etmiyor. Verilen destekler de hiçbir yaraya merhem olmuyor. Hükümetin bu çığlığı duyması, esnafın işini kolaylaştırması lazım. İktidar Sakarya’yı ve Sakarya esnafını cezalandırmaya artık son versin. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafın yanında olmaya, onların sesini duyurmaya devam edeceğiz ve geçim kavgasında esnafımızla yan yana durmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi