Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, Büyükşehir Belediyesi ve Serdivan Belediyesi’nin, Serdivan AVM ve CADDE 54 için büyük rant operasyonları yürüttüğünü ileri sürdü. Keleş, bu iki işletmenin Sakarya halkına ait olan yeşil alanları belediyelerin sağladığı özel imkanlar dahilinde işgal ederek ticari çıkar sağladığını söyledi. Serdivan AVM’nin otopark olarak kullandığı alanın, üç girşinin ve Kahve Dünyası ile Gönül Kahvesi işletmelerinin yeşil alan içerisinde bulunduğu ayrıca bu yeşil alanın önceki zamanlarda “Kent Park” yapılması için bağışlandığı da açıklamada yer aldı. Öte yandan inşaatı devam eden CADDE 54’e özel imar verilerek 32 bin metrekare inşaat alanının 112 bin metrekareye çıkarılması da açıklamada dikkat çeken bir detay oldu.

‘25 YILDIR DOYURAMADIK’
Sakarya’da yönetimde bulunanların uzun yıllardır rant için çalıştığını dile getiren CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, “25 yıldır Sakarya’yı yönetenler halkımız için ne yaptı derseniz birilerini zengin etmek için halkımızın yeşil alanlarını, halkımızın geleceğini, para uğruna birilerine peşkeş çektiler. Siz siz olun tüyü bitmemiş yetimin hakkını birilerine yedirtmeyin, sessiz kalmayın. 25 yıldır Sakarya’yı yönetenleri doyuramadık. Bir şey dediğimiz zaman din, imandan bahsedenler, işin içine rant girdiği zaman ‘CEHEPE’ zihniyeti diye cevap verdiklerinde, ‘Bu dünyanın öteki tarafı da var’ demeyi borç biliyoruz. Serdivan AVM’de yürüyen rant büyüyerek çevresine yayılıyor” dedi.

PİYASA DEĞERİ 10 MİLYON TL
Halkın yeşil alanının yandaş şirketlere ticari alan olarak tahsis edildiğini vurgulayan Başkan Keleş, şöyle devam etti: “Serdivan AVM’nin yeşil alan içerisinde jeneratör binasının olduğu 2 bin 617 metrekarelik alanı, piyasa değeri 10 milyon TL olan ticari imar arsasına dönüştürüp, iki okulun bulunduğu resmi kurum alanını yeşil alan yapan Serdivan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu rantını sizlere söylemek bizim görevimizdir. Serdivan AVM’nin kullanıldığı 3 giriş yeşil alan olmakla beraber Gönül Bahçesi, Kahve Dünyası yeşil alan içinde kalmaktadır. Kullanmış olduğu 12 bin metrekare açık otopark da yeşil alan sayılmaktadır. AVM binasının dışındaki tüm yapılar kaçak durumdadır. Böyle bir ticari işletmeye Serdivan Belediyesi nasıl izin verir? Bu kadar büyük bir alanı, Sakaryalının toprağını nasıl peşkeş çekebilirler? KENT PARK olması için bağışlanan alan yandaşa kurban edildi. İmarda açık çıkmasın, yeşil alan oranı korunsun diye de okullar kapatılarak yeşil alana dönüştürülüyor.”

DEVASA OTOPARK YAPILACAK
 Serdivan AVM’de yapılan rant operasyonunun benzerinin CADDE 54 için de yapılacağına dikkat çeken Başkan Keleş, “CADDE 54’e müsaade edenler imarını 3 katına çıkaranlardır. 32 bin metrekare inşaat alanı olan yere 112 bin metrekare inşaat alanı verenlerdir. Bu rant değil de nedir? CADDE 54’ün otoparkı yok. Fakat inşaat bittikten sonra 9 bin 500 metrekare yeşil alan, içerisinde satış ofisi ve şantiye binası olarak kullanılan alanlarla beraber, okul alanları da katılarak otopark sağlanamaz mı? Kendi arsasında ev yapmak isteyen vatandaşın burnundan getirenlerin, yandaşlarına yaptıkları rant oyunları hakkında bilgi vermek bizim görevimiz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi