‘ARAŞTIRMA ÖNERGESİ HAZIRLADIK’
“Lafa geldi mi Milli ve Yerli olmaktan dem vuran iktidar, gayri milli bir operasyona daha hazırlanıyor.” Diye sözlerine başlayan İYİ Parti Lideri Akşener, “Biliyorsunuz, Sakarya ayakta! Milli Savunma Bakanlığımızın ve ülkemizin yüz akı olan Arifiye’deki 1’inci Ana Bakım Merkezi, Milli fabrikamız, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alındı. Konuyu Sakarya Milletvekilimiz Ümit Dikbayır dikkatle takip ediyor. Bu konuyla ilgili olarak bir araştırma önergesi de hazırladık.” dedi.

KANUNA AYKIRI
Fabrikanın satışının kanunlara da aykırı olduğunu ifade eden Akşener, “Aziz milletim. Bu iktidarı sana şikayet ediyorum. Satılmak istenen fabrika, Türk Ordusunun herhangi bir birliğinden farklı değildir. Ha bu fabrikayı satmışsın, ha ordumuzun bir birliğini. Bu girişim, özelleştirme ile ilgili kanuna da aykırı bir iştir. Çünkü kanun stratejik öneme sahip tesisleri özelleştirmeden muaf tutar.” dedi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Haber bültenlerinde sıkça duyarsınız. Operasyonda yerli ve milli silahlar kullanıldı diye. İşte o silahların önemli bir bölümü bu fabrikamızda üretiliyor.

Diğer ülkelerin 9-10 milyon dolara imal ettiği bu silahlar, bu fabrikamızda işçimizin alın teri ile 4 milyon dolara mal ediliyor. Üstelik yapılacak ihaleyi kimin kazanacağı ile ilgili şimdiden açık bilgiler var.” şeklinde konuştu.

O FABRİKA SAKARYALILARIN DESTEĞİ İLE KURULDU
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın fabrikayı önceki günkü ziyaretine de atıfta bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Milli Savunma Bakanı da Ordumuzun eski bir komutanı olarak fabrikaya gitti. Sahip çıkacak zannettik. Ama fabrikayı umursamadı. İşçilerin hakları korunacak diye şimdiden satışı onayladı. Sayın Bakan! O fabrika devletin tek kuruş desteği olmadan, bölgedeki komutanların çabaları ve Sakaryalıların desteği ile kuruldu.” dedi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
İşçilerin kendi hakları için değil, ülkemizin menfaati için mücadele ettiklerini de savunan Akşener, “Orada çalışan alnı öpülesi işçilerimiz ve aileleri kendi hakları için değil, Peygamber Ocağı için ve Ülkelerinin menfaati için isyan ediyor. Buradan ilan ediyorum. Yerli ve milli davranacak ve bu işin peşini bırakmayacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi