BÜTÇESİ ÇOK AZ
İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Karapürçek’te vatandaş ve esnaf ile bir araya geldi. Karapürçek’in Sakarya’nın en az hizmet alan ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Kolip, bunda ilçe belediyelerinin bütçesinin azlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin de hizmetlerinin yokluğunun etkili olduğunu ifade etti. Uzm. Dr. Kolip, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin de 30 Büyükşehir Belediyesi arasında en küçük bütçelerden biri olduğunu ifade etti.

HAKKINI ARAYACAĞIZ
2019 yılı için SASKİ Bütçesi ile birlikte Sakarya Büyükşehir Bütçesinin 1 milyar 296 milyon lira olarak açıklandığını hatırlatan Uzm. Dr. Kolip, “Komşumuz Kocaeli’nin bütçesi 5,4 milyar lira. Gaziantep’in 2,6 milyar, Mersin’in 3 milyar, Antalya’nın 3,4 milyar lira bütçesi var. Sakarya’nın çok daha ileride olması gereken iller Samsun, Denizli, Eskişehir, Van, Şanlıurfa, Aydın, Manisa gibi Büyükşehirlerden bile bütçe olarak geriyiz. Neden? Çünkü genel bütçeden daha fazla pay alıyorlar. Şu anki sistem bu farklılığa neden oluyor. Sayın Milletvekilimiz Ümit Dikbayır, TBMM’ne bir yasa teklifi verdi. İnşallah bu haksızlık düzeltilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne hak ettiği para, Genel bütçeden gelecek. Eğer bu düzeltilmezse, Sakaryalıları tek tek dolaşıp, her gün Sakarya’nın hak ettiği paranın Hükümet tarafından kesildiğini anlatacağız. Şimdi bunu 17 yıldır olduğu gibi bir AK Partili Belediye Başkanı yapabilir mi? Onlar bunu yapmadığı için de Hükümet bu haksızlığa bir son vermiyor.” diye konuştu.

TASARRUF DEVRİ
Uzm. Dr. Cihan Kolip, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu Belediyelerinden biri olduğunu da kaydederek, “Bizimle yakın bütçelere sahip olan illere bakın. Bizden şehircilik bakımından çok daha ileri seviyedeler. Dolayısıyla daha büyük bütçe yapmak için tüm kaynakları en verimli şekilde değerlendirmek gerekiyor. En başta söyledik. Başta makam araçları dahil lüks olan ne varsa hepsini terk edeceğiz. Büyük bir tasarruf devri başlatacağız. İşlerimizi, projelerimizi, konusunda uzman, liyakatli kadrolarla birlikte hayata geçireceğiz. Hizmeti il geneline yayacağız. Bu şehir Kent Meydanı ve Çark Caddesi’nden ibaret değil. Öyle 3-5 senede bir Kent Meydanı, Çark Caddesi’nin taşları ile ışıklandırmasını yıkıp yeniden yaparak ne para harcayacağız ne de zaman.” dedi.

İLÇE BELEDİYELERİNE KATKI
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin daha fazla hizmet üretebilecek şekilde bütçesini artırmasının, ilçe belediyelerinin de hizmetlerinin önünü açacağını anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Hangi partiye mensup olursa olsun, ilçe belediyelerimizin tüm projelerine elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Onların bütçelerine dahil edemedikleri acil işleri biz gerçekleştirmeye çalışacağız. Sakarya’yı topyekün kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi