TÜM İLÇELERDE
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve 24’ncü dönem milletvekilleri, ilçe başkanları ile 3 gün boyunca vatandaşlarla buluşacak. Yarın akşama kadar Sakarya’nın tüm ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek olan 24’ncü dönem milletvekilleri ile birlikte CHP il yönetimi, Adapazarı Arya Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 24’ncü dönem milletvekilleri de katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ayça Taşkent; “Bugün ülkemizin değişik bölgelerinden gelen 24. Dönem milletvekillerini ağırlıyoruz, kendilerine katklıların için tekrar hoşgeldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN’
Milletvekillerini tanıtarak konuşmasına başlayanMilletvekili Özkoç ise, “Büyüklerimize;‘Sakarya’da size ihtiyacımız var deyince, biri Adana’dan, biri Zonguldak’dan, biri Manisa’dan yollara döküldüler, hepsi burdalar, çok çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlar çok önemli bir süreçten geçiyoruz, Türkiye’nin her yerinden milletvekili arkadaşlarımız Sakarya’ya geldi, Türkiye’ye verdiğimiz ses bir, bir sesle neredeyse 20 milletvekilimiz Sakarya’dan Türkiye’ye sesleniyor. Diyoruz ki; çocuklarımız özgür bir ülkede polis, asker, öğretmen, doktor, işçi, yatırımcı olsun ama güçlü bir Türkiye’nin ferdi olsun, geleceğe güvenle baksın istiyoruz” diye konuştu.

‘DEMOKRATİK TÜRKİYE İÇİN’
“Biz sadece bir siyasi parti idolojisinin Türkiye’ye hakim olmasını istemiyoruz” diyen Özkoç, “Partililerimizinsöylemi demokratik güçlü Türkiye ve parlamenter sistem. Biz yola çıkarken Adalet ve Kalkınma Partisi seçmenlerine, MHP seçmenlerine,CHP seçmenlerine ve tüm partilerin seçmenlerine;‘Eğer biz ellerimizi birleştirirsek, ülkeyi tek adama teslim etmeden, birlikte yönetirsek, o zaman güçlü Türkiye oluruz’ diyoruz. İlçe başkanlarımız birer milletvekilini alarak ilçelere gidecek, onlar bir siyasi partinin temsilcisi olarak değil, Türkiye Cumhuiyeti’nin özgür,demokratik,laik,bir Türkiye’nin büyümelerinin adımlarının atılabilmesi için vatandaşlarımızla buluşacak” dedi.

‘7 DÜVELLE SAVAŞIP KURDUK’
Konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında geçtiği zorluklardan bahsederek devam eden ve; “Biz bu Cumhuriyeti çok zor şartlar altında kurduk” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Engin Özkoç, “Biz bu ülkeyi 7 düvele karşı savaş vererek kurduk, biz bu ülkeyi bir kişinin önderliğinde ama hep ortak akılla, önünde Mustafa Kemal Atatürk, arkasında arkadaşları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, orada hangi görüşten olursa olsun, vatanı ve milleti için hayatını verebilecek herkesle birlikte kurduk. Onun için bugün herşeye rağmen Ortadoğu cehenneminde pırıl pırıl parlayan ve hala Ortadoğu cehennemine düşmeyen bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

‘TEMEL KURUMLARIN YETKİSİ’
“Bundan sonraki seçimlerde oy vermek isteyen vatandaşlarımız ister AKP’ye, ister CHP’ye, ister MHP’ye, ister diledikleri her siyasi partiye özgürce oy verebilirler” diyen Özkoç, “Önemli olan parlamentonun yetkilerini yani yasama yetkilerini, önemli olan hükümetin, bakanların ve başbakanın yetkilerini yani yürütme yetkilerini, önemli HSYK’nın, Anayasa Mahkemesinin yani yargı yetkilerini; Yani Türkiye’nin temel kurumlarının tümünün yetkisini bir tek kişiye devretmemek. Bu Tayyip Erdoğan olur, Kılıçdaroğlu olur, Hasan olur, Hüseyin olur hiç farketmez, çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü birlikte yönetimden, otokontrolden ve parlamenter sistemden geçer” dedi.

‘VATAN İÇİN, MİLLETİMİZ İÇİN’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Engin Özkoç, “O yüzden değerli vekillerimizle halkımıza giderek, halkımıza bu gerçekleri anlatacağız. Bugün Sakarya’dan başlattığımız bu yürüyüşe katıldığınız için bir kardeşiniz olarak hepinize teşekkür ediyor, önünüzde saygıyla eğiliyorum. Miletimiz için, vatanımız için, bölünmez bir Türkiye için, tam demokratik bir Türkiye için, laik, özgürlükçü bir Türkiye için, parlamenter sistemin var olması için, vatandaşlarımızın hayır’dan yana oy vermelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın Türkiye’nin geleceğine hayırlı ellerini uzatmalarını istiyoruz. Hepimizin, ülkemizin yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

KATILAN VEKİLLER
İlçelerde vatandaşlarla buluşacak 24’ncü dönem CHP milletvekilleri ise şöyle; Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Amasya Milletvekili Ramis Topal, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar, Artvin Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan. 

Editör: Haber Merkezi