HANİ MÜSLÜMANLAR İKTİDARA GELİNCE ZULÜM BİTECEKTİ?
Duygu ve düşüncelerini samimi bir şekilde dile getiren ve içini döken Gelecek Partisi Sakarya, Parti İçi Eğitim Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Haluk İkizoğlu, yaptığı açıklamada, geçmişte AK Parti’ye tabiri caizse ‘ölümüne’ destek verdiğini hatırlattı. İkizoğlu, müslümanlar iktidara gelirse her şeyin yoluna gireceğini, zulmün, sömürünün, haksızlığın, hırsızlığın, rüşvetin ve yolsuzluğun olmayacağı güzel bir dünyayı hayal ettiklerini belirterek “AK Parti ve onun genel başkanının son yaptığı hatalar ile bir neslin büyük bir mücadele ile kazandığı tüm emekler heba edildi. Hedeflenen amaç ile ulaşılan nokta düşünülürse çok kötü çuvalladılar. Bizler defalarca uyardık ancak dinlemediler. Yolumuzu ayırmak zorunda kaldık.” dedi. 
“AK PARTİ BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI” 
Geçmişte AK Parti ile birlikte yürüdüğünü, çünkü kendi neslinin bir hayali olduğunu vurgulayan İkizoğlu, yaşadığı hayal kırıklığını şöyle anlattı: “Turkiye'de gerçek adaletin tecelli ettiği, eşitliğin olduğu, herkesin mutlu yaşadığı, sömürünün olmadığı güzel bir ülke hayal ediyorduk. Bizim nesil üzerinde Afganistan işgalinin ve İran İslam devriminin çok büyük etkileri olmuştur. Büyük mücadeleler verdik. Dünyada da, ülkemizde de Müslümanlar iktidara geldiler ve çok önemli kazanımlar elde ettiler. Ancak bazı hayallerin sonu iyi bitmiyor. Hedeflenen amaç ve ulaşılan nokta düşünülürse çok kötü çuvallandığı ortaya çıktı. Neredeyse hedefimizden tam aksi noktadayız.” 

----


“BİZ BU GÜNLERİ YAŞAMAK İÇİN CANLARIMIZLA MÜCADELE ETMEDİK” 
Artık AK Parti diye bir şey kalmadığını, parti ve ülke adına sadece bir kişinin her şey hakkında karar verdiğini ifade eden İkizoğlu, yapılan hataları uzun uzun saymaya gerek olmadığını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her şey göz önünde oluyor. Tabii görmek isteyenler için. Bir neslin bütün emeklerinin heba edildiğini düşünüyorum. Biz bu günleri yaşamak için canlarımızla, olmayan mallarımızla, yaşayamadığımız gençliğimizle mücadele etmedik. Dilimin ucuna ‘hakkımı helal etmeyeceğim’ demek geliyor ama kendime yakıştıramıyorum.”
NEDEN DAVUTOĞLU’NUN GELECEK PARTİSİ 
Davutoğlu ile tanışıklığının lise yıllarında camilerde yaptıkları sohbetler vasıtası ile olduğunu hatırlatan İkizoğlu, “Bildiğimiz insandır. Ahlaki duruşunu , fikirlerinin çoğunu beğenirim. Hiç kimse ne Tanrıdır ne de hatadan münezzeh. Ancak şunu biliyorum ki; Davutoğlu bilerek kimseye kötülük yapmaz. Cebini doldurma gayretine girişmez. Etrafındakilerin de o yola sapmasına izin vermez. O sebeple yaş itibarı ile yolun sonuna yaklaştığım bir evrede ülkemizin, halkımızın özellikle gençlerimizin geleceği için Gelecek Partisi diyorum. Zaten Sayın Davutoğlu, şeffaflık kanunu çıkarmaya çalışması sebebiyle Başbakanlık görevinden baskılarla uzaklaştırıldı. Bu da bizim doğru yerde durduğumuzu gösteriyor.”

Editör: Haber Merkezi