Ferizli Belediyesinin 2020 yılı faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edildiği toplantıda, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu ve meclis üyeleri yayınladıkları ortak bildiri ile emekli amirallerin yayımladığı 'darbe çağrışımlı bildiriye' sert tepki gösterdi.
Toplantı öncesi konuşan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, "Uluslararası antlaşmaların tartışılmaya açılması bahanesiyle emekli 104 amiral tarafından bir gece vakti yayımlanan muhtıra nitelikli, darbe imalı bildirinin; demokrasimizi ve milli iradeyi yok sayan karanlık mahfillerin bir ürünü olduğu açıktır. Muhtıra ve darbe gibi vesayet dönemleri özlemiyle kendini gösteren bu tür yaklaşımları Yüce Milletimiz 15 Temmuz'da bir daha çıkmamak üzere tarihin derinliklerine gömmüştür. Ancak karanlık ve köhnemiş dış mihraklı güçler, eski vesayet anlayışını her fırsatta canlandırmaya çalışmaktadırlar. Bu vesile ile yayımlanan antidemokratik bu bildiriyi Belediye Meclisi olarak şiddetle kınıyoruz." ifadeleriyle söz konusu bildiriye tepki gösterdi.
Faaliyet raporunun oylanması öncesi meclis üyelerine 2020 çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gündoğdu, “Bizim açımızdan 2020 yılının verimli geçtiğini düşünüyoruz. İnşallah 2021 yılı da hedeflediğimiz projelerin, çalışmaların verimli olduğu bir yıl olur” ifadelerini kullandı.
Daha sonra meclis gündemine geçildi.
Gündemin ikinci maddesinde Ferizli Belediyesi’nin 2020 faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.
Toplantıda meclis katipleri, meclis başkan vekilleri ile encümen ve komisyon üyeleri seçildi.

Yapılan oylama sonucu;
Meclis Başkan Vekilliklerine 1. Meclis Başkan Vekili olarak Ruhi Şenol, 2. Meclis Başkan Vekili olarak Mustafa Yayla seçildi.
Meclis divan kâtipliklerine asil üye olarak Abdurrahman Kaşkaş ve Mutlu Bülbül, yedek üye olarak ise Abdullah Kaşkaş ve Mehmet Tunç seçildi.
Belediye encümenine Halim Kılkış ve Abdullah Kaşkaş seçildi.
İmar komisyonuna Halim Kılkış, Abdurrahman Kaşkaş, Hakan Demirbaş, Abdullah Kaşkaş ve Necattin Ürdem seçildi.
Plan bütçe komisyonuna Kemal Şahintürk, Ruhi Şenol, Muharrem Solak, Abdullah Kaşkaş ve Hüseyin Deniz seçildi.
Hukuk komisyonuna Kemal Şahintürk, Mehmet Tunç, Abdurrahman Kaşkaş, Mustafa Yayla ve Abdullah Efiloğlu seçildi.
Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna ise Mutlu Bülbül, Mehmet Tunç, Muharrem Solak, Mustafa Yayla ve Necattin Ürdem seçildi.
Üçüncü madde görüşülen Ferizli Belediyesi’ne ait Ferizli Park Bahçe Hizmetleri Gıda Pazarlama İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. ünvanının, anonim şirket olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Dördüncü maddede Ferizli Belediye Meclisinin 8 Mayıs 2017 tarih ve 18 sayılı meclis kararı ile oluşturulan Estetik ve Sanat Kurulunun ve Yönetmeliğinin iptal edilerek Sakarya Büyükşehir Belediyesi Estetik kurulunun yetkili kılınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi, oybirliği ile kabul edildi.
Beşinci maddede yer alan Ferizli Merkez Cami’nin bulunduğu 1.845 m²’lik parselin 947 m²’lik kısmı Ferizli İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Mali Hizmetle Müdürlüğünün teklifi oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Toplantının sonunda Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, verdikleri katkı nedeniyle meclis üyelerine teşekkür ederek, alınan kararların Ferizli ve bölge için hayırlı olmasını temenni etti.
Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi