Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkan Vekili Ömer Faruk Bürtek, il başkan yardımcıları Hüseyin Ergün ve Şaban Telli, Adapazarı İlçe Başkanı Sezgin İnan ile Başkan vekili Recep Yavuz, Sakarya Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök’ü ziyaret etti.

İl Başkan vekili Ömer Faruk Bürtek; “Büyük Birlik Partisi olarak  her zaman esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Gittiğimiz her platformda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış sonrasında alınan tedbirler kapsamında kıraathane ve kafeler tamamen kapatıldı. Lokantalar ise faaliyetlerine sadece paket servis ve gel-al şeklinde devam ediyor. Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren lokantacı esnafımızın yanındayız.”

ÇÖZÜMLER BULUNMALI
“Tabii ki tedbirler alınacak, sağlık için her şeyi yapmamız şart. Ama bu zaman zarfında can suyu adı altında alınan kredilerin ödeme günü geldi çattı. Bu kredileri her yer kapanırken, çalışmalarda kısıtlamalar varken kim nasıl ödeyecek? Devletimiz vergilere, SSK ve Bağ-kur’a yapılandırma başlattı. Can suyu ödemelerini yapamayan esnafımız bunları nasıl ödeyecek. Devletimize büyük iş düşmektedir. Her oda kendi federasyonuna söylemeli. Federasyonlarda devlet büyükleri ile görüşüp esnafımızın yarasına merhem olacak çözümler bulmalı.”

TEŞEKKÜR
Sakarya Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta Ömer Faruk Bürtek ve Büyük Birlik Partisi heyetine teşekkürlerini sundu. Serdar Gök, “Bizler oda yetkilileri olarak federasyonlarımızla ve tüm büyüklerimizle görüşüp; başta lokantacı esnaflarımız olmak üzere tüm esnaflarımızın kanayan yaralarına merhem olmak için sesimizi yükselteceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi