1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP İl Başkanı Ecevit Keleş şunları söyledi:

“BİR ANMA, BİR MATEM GÜNÜ”

“İşçinin ve Emekçinin Bayramı olan 1 Mayıs günü artık bayram değil, bir anma, matem günü diyebiliriz. Sosyal haklarından yoksun bırakılan, gözünün yaşına bakmadan işten çıkarılan, sendikal hakkı yok sayılan, mobbinge maruz kalan, iş tanımı dışında köle gibi çalıştırılan işçiler için ‘bayram’ kelimesini kullanmak emekçilere açıkça hakaret etmek, onlarla dalga geçmek demektir.”

“SÖMÜRÜLEN EMEKÇİ BUGÜNÜN NESİNİ KUTLAYACAK?”

“Ülkenin dört bir yanı parsel parsel satılıp, yabancı şirketlere ve yandaşlara peşkeş çekilirken, burada çalışan işçiler ise güvencesiz biçimde, insanüstü koşullarla çalıştırılmak istenirken hangi bayramdan bahsedebiliriz? Sömürülen, hakkı yenilen, maaşı geç ödenen, ses çıkardığı zaman da işten kovmakla tehdit edilen emekçi bugünün nesini kutlayacak?”

“İKTİDARIN 1 MAYIS’I KUTLAMAYA HİÇ HAKKI YOK”

“Özellikle pandemi döneminde ücretsiz izin gibi bir ucube ile çalışanları işten çıkarmayıp, işsiz bıraktıran, acımasız patronlara yol veren, işçiyi 1000 TL-1400 TL’ye mahkûm eden bu iktidarın 1 Mayıs’ı kutlamaya hiç ama hiç hakkı yoktur.”

“İŞÇİNİN ETİKET FİYATINI DÜŞÜNMEDİĞİ 1 MAYIS’LARA”

“Gerçekten bir bayram yaşamak istiyorsak işçinin, emekçinin evine ekmek götürürken, markete girerken etiket fiyatlarını düşünmediği, huzurla çalıştığı, insanca saatlerde mesaisini yaptığı, izin hakkının olduğu, yasal haklarının, sendikal haklarının kullandığı bir ortam yaratmak zorundayız. O ortam da bu iktidar tarafından asla sağlanmayacaktır. Çünkü iktidar ve patronlar birbirlerinden beslenmektedir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunu tersine çevireceğiz. Sömürünün son bulduğu, adil, eşit, hakça bir düzende buluşacağımız 1 Mayıslara diyerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum”

Editör: Haber Merkezi