15 Temmuz'un Türkiye için tarihi bir kırılma anı olduğunu belirten Zengin, 15 Temmuz'un asıl muhtevasının iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı. Darbenin hukuksuzluk ve demokrasinin dışına çıkmak anlamına geldiğini ifade eden Zengin, "15 Temmuz, bu ülkeye karşı yapılan kirli hesapların, milletimizin azim ve fedakarlığı sayesinde altüst olduğu gündür." değerlendirmesinde bulundu.

MİLLETİMİZ BÜYÜK BİR BEDEL ÖDEDİ, ANCAK TESLİM OLMADI
Vatandaşların göğüslerini tanklara siper etmesinin darbenin başarısız olmasında önemli bir etken olduğunun altını çizen Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü: "O gece milletimizin tavizsiz ve kararlı duruşu darbecilerin moralini bozarken, darbeye karşı direnecek olan kolluk kuvvetlerimize de büyük bir moral kaynağı oldu. Bu sebeple darbenin başarısız hale getirilmesinde milletimizin tavrı çok büyük bir öneme sahiptir. Darbeye karşı direnen şehit ve gazilerimiz, alanlarda bulunan bütün milletimiz ve kolluk kuvvetlerimiz topyekun bu başarının sağlanmasının mimarlarıdır."

15 TEMMUZ’UN ASIL MUHTEVASI İYİ ANLAŞILMALI
"15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen refleks de bu geleneğin ve birikimin bir tezahürü olarak görülmelidir. Lakin, '15 Temmuz'a giden süreç nasıl ortaya çıktı?' sorusunun cevabı verilmeden, Türkiye'de 15 Temmuz gibi kalkışmaların bir daha olmayacağını garanti etmek mümkün değil. Devlet yönetiminde hukuku rafa kaldırmanın, ehliyetsiz ve liyakatsiz kadroları iş başına getirmenin, adam kayırmacılığın ve iltimasın önüne geçmediğimiz sürece Türkiye'nin tam manası ile güçlü ve sağlam bir hukuk sistemine ve sağlam bir ekonomiye sahip olması söz konusu olamaz.
Bu vesile ile 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’ye ve milli birliğimize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminde gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimize Rabbimizden rahmet diliyor, gazilerimize de şifalar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi