AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, AK Partili milletvekilinin selamıyla belediyelere fatura kesip tahsilat yapan bir gazeteci olduğuna yönelik haber ve köşe yazılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AK Parti il Başkanı Tever yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Daha önce bir internet sitesinde, bugün de yerel bir gazetede çıkan haberde iddia edildiği üzere ‘AK Partili Milletvekilinin selamıyla belediyelere fatura kesip tahsilat yapan bir gazeteci var’ konulu haber ve iddialara ilişkin açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur.

BÖYLE BİR OLAY VUKU BULMAMIŞTIR
Şehrimiz basınında çıkan bu çirkin iddialar ile ilgili AK Partili hiçbir milletvekili ve belediye başkanın ismi aynı yerde anılamaz. Konuyla ilgili ne partimiz, ne de milletvekillerimiz tarafında böyle bir olay vuku bulmamıştır. Hiçbir milletvekilimiz bu güne kadar herhangi bir konuda bir kişiyi diğerinden farklı veya üstün tutmamıştır. Hiçbir belediyemiz; milletin bütçesini, milletin parasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını ve hukukunu bugüne kadar kimseye peşkeş çekmemiş bundan sonra da çekmeyecektir.

İDDİALAR İSPATLA MÜKELLEFTİR
AK Parti’nin geleneğinde, kültüründe selamla, siparişle iş yaptırma yoktur. AK Parti mensubu hiçbir milletvekili etik dışı işlere tevessül etmemiştir ve etmez. Milletvekillerimizi ve belediyelerimizi töhmet altına sokan mesleki ahlak ve hukukla bağdaşmayan bu iddialar üzerine hukukta bir kaideyi hatırlatmak isterim; müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei olan buradaki basın mensuplarına soruyoruz?

İSİMLERİ SORDU
Başkan açıklamasının son bölümünde şunları kaydetti; “İddialarda adı geçirilen ve zan altında bırakılan milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız kimlerdir? Konu bahse geçen, gazeteci ve meslek arkadaşınız kim ve ya kimlerdir?
Milletin partisi AK Parti’mizi bu şekilde haberlerle polemik haline getirmek isteyenleri, bilgi kirliliği yaratarak gündem oluşturma çabasına girenleri kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi