Ekonomik Reform Paketi’nin iş dünyası temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandığına dikkat çeken İl Başkanı Tever: “Açıklanan ekonomi reformları, Türkiye'yi ekonomi ve ticarette geleceğe taşıyacak kritik adımları içeriyor. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için yapısal anlamda yeni bir vizyon ve güvene dayanan bir istikrar modeli oluşturacak olan 'Ekonomik Reform Paketi' iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ekonomi platformları tarafından gayet olumlu bir şekilde karşılandı ve iş dünyamızın beklentilerine cevap oldu. Türkiye ekonomisinin yarınlarını şekillendireceğine inandığımız bu reform programının hazırlıkları geniş bir istişareyle ve bir yılı aşkın süreyle üzerinde çalışılarak yürütüldü. Bu çalışmanın özünde ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme amacı bulunuyor. Üretimde verimlilik artışı sağlayarak potansiyel büyümemizi artırması planlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, reel ekonomiyi daha da güçlendirerek, ithal girdi kullanımını azaltmış, katma değerli üretimle ihracatta yeni rekorlar kıran yerli ve milli bir ekonomiyi ülkemizde hayata geçirmeyi hedefliyor. Ekonomi Reform Paket’inde 850 bin dar gelirli küçük esnaf da gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu da küçük esnaflarımız için gayet olumlu bir gelişme olarak pakette yer aldı. Kararlılık, öngörülebilirlik, şeffaflık ve hesap verilebilirlik üzerine kurulu ekonomik reformlar, iş dünyamızın gücüne güç katacak inşallah. Bu yol haritası milletimizle, kurumlarımızla ve iş dünyamızla eş güdümlü olarak hayata geçecek. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gece gündüz demeden çalışarak hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle o günlerin de çok yakın olduğuna yürekten inanıyoruz. Ekonomik Reform Paketi’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İl Başkanı Yunus Tever: “Milletimiz AK Parti ile beraber ilk kez 24 saat kapısını açık tutan, derdi ile dertlenen sıkıntılarını çözen farklı bir zihniyete kavuştu. İnsanlarımız belediyelerden iktidara kadar her kademede her meselesi ile ilgilenen dinamik, yetkin ve gayretli bir kadro ile tanıştı. Milletimizi hor hakir gören; gerici, yobaz, takunyalı diyerek insanımızı aşağılayan zihniyetin yerini insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı ile yepyeni bir tasavvura bıraktı. Bizler çalıştık, çalıştıkça milletimiz de girdiğimiz her seçimde en yüksek desteği bize verdi. Daha kararlı şekilde partimize sahip çıktı. Allah kendilerinden bir kez daha razı olsun.

Tever: “Allah’a çok şükür ki yatırımlarımız şehrimizde hız kesmeden devam ediyor. Şehrin tüm aktörleri ile görüşerek yeni adliye hizmet binası yapımı için 15 Temmuz Camili’de ortak karar kıldık. Adalet Bakanlığı tarafından adliye binamızın projesi ve ödeneği hazır bir durumda bekliyor. Kısa bir süre zarfında inşaatına da yüklenici firma tarafından başlanılacak. Proje’nin kullanabilir alanı mevcudun 10 katı büyüklüğünde, çok fonksiyonlu ve modern mimarisiyle, donanımıyla yeni adliye sarayı gerçekten şehrimize çok yakışacak. Bin yataklı şehir hastanesi konusunda projede bir revizeye gidildi ve projede bir takım değişiklikler oldu. İnşallah en yakın zamanda da inşaat ihalesi yapılarak temelini atmış olacağız. Sağlık Bakanımızın da bu yönde bizlere bir sözü oldu. ‘Türkiye’deki ilk ihale edilecek şehir hastanesi Sakarya olacak’ diye. İnşallah 2023 yılı sonunda şehir olarak Bin Yataklı Şehir Hastanesi’ne kavuşmuş olacağız.

Yeni Adliye Binası, Şehir Hastanesi derken ilimizde kullanılabilir alan bakımından artık ihtiyaca cevap vermekte zorlanan il emniyet binası konusunda da önümüzdeki günlerde önemli bir gelişme bizleri bekliyor olacak. İnşallah şöyle Sakarya’mıza yakışacak, modern ve tam donanımlı yeni bir emniyet binası ile bu eksikliğimizi de gideriyor olacağız. Proje ile ilgili bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız inşallah.

Geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanarak kullanıma açılan Kuzey Marmara Otoyolu şehrimize ve bölgemize önemli bir ivme kattı. Otoyolun açılışıyla beraber özellikle İstanbullu yatırımcıların şehrimize çok ciddi bir ilgisi oluştu. Hali hazırda şehrimizde bulunan yedi organize sanayi bölgesi yatırımcıların ilgisini çekiyor ve her yeni bir gün OSB genişleme talepleriyle karşılaşıyoruz. Her OSB kuruldukları bölgenin sosyo-ekonomik şartlarını artırarak, şehrimizin gelişimine, üretimine ve istihdamına önemli katkılar sunuyor. Bu önemli yatırımlarla birlikte Sakarya’mız; sanayiden tarıma, sağlıktan ulaşıma, adaletten emniyete kadar bünyesine kattığı tüm yatırımlarla cazibe merkezi olma yolunda yoluna emin adımlarla ilerliyor. AK Parti kadroları olarak şehirde yaşadığımız eksikliklerin, ihtiyaç duyulan yatırımların da farkındayız ve takipçisiyiz. İnşallah belli bir takvim içerisinde bu eksiklikleri de bir bir ilçelerimize ve şehrimize kazandıracak, hizmet siyasetimize devam etmiş olacağız.

Tüm Türkiye’de pandemi nedeniyle seferleri ertelenen tren hatları da kontrollü normalleşme dönemi ile birlikte 20 Mart’ta tekrar kademeli olarak seferlere başlayacak. Ada treninin şehrimiz ulaşımı ve varlığı için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu iyi biliyoruz. Bu gelişme ile birlikte hemşerilerimizin uzun zamandır sabırsızlıkla beklediği Ada treni de seferlerine başlamış olacak. Tüm bu süreçlerde AK Parti olarak; Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızla tam bir koordinasyon halinde gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

‘AK Parti, Sakarya’yı yönetebilecek durumda değil!’ diyen muhalefetin partisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Tever: “Muhalefeti kendi sığ tartışmalarıyla, kendi ayak oyunlarıyla baş başa bırakıp kendi gündemimize odaklanacağız. Biz vaktimizi ve enerjimizi kendi çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için ortaya koymaya devam edeceğiz. Milletimizin kapısını seçimden seçime çalan bir parti hiç olmadık, olmayacağız. İlk günkü aşkla, heyecanla ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ulaşamadığımız ve gönlünü kazanamadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana dek bize dinlenmek, durmak haramdır. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, 2053 ve 2073 vizyonlarını hayata geçirmesi AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bizlerin omuz omuza vereceği mücadeleye bağlıdır.

CHP siyasi parti kimliğini giderek kaybetmekte. Kendi parti içi istifalarını ve parti içinde yaşadıkları taciz, tecavüz ve kadına şiddet olaylarını gölgelemek için her yeni bir gün gündem değiştirmek adına ortaya attıkları yalanlarla ne uğraşacak, ne de vakit kaybedecek durumda değiliz. İşimiz vaktimizden çok. Sakarya için söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. Yerel yönetimlerdeki belediyelerimizin hizmetlerini ve çalışmalarını görmezden gelenler, kendi idarelerindeki belediyelerin çöp, çamur ve çukur hezimetleriyle meşguller. Bizler yerel yönetimlerde şehrimize kazandırdığımız projelerle, yeni yatırımlarla bir hizmet dağı oluştururken, onlar çöplerini toplamaktan aciz belediyeleriyle çöp dağlarını konuşuyor. İşte farkımız budur. İnşallah vatandaşlarımızın ferasetiyle 2023 seçimleri, Türkiye'de CHP’nin siyasetten tasfiye edildiği yeni bir dönemin müjdecisi olacaktır” ifadelerine değindi.

Vatandaşlardan salgınla mücadelede daha fazla hassasiyet beklediklerini belirten aktaran Tever, sıkı denetim ve kurallara tam riayetle Sakarya'nın renginin kısa sürede kırmızı seviyeden, turuncu seviyeye döneceğine daha sonra da mavi seviyeye kadar düşeceğine inandığını kaydetti.

İl Başkanı Tever: “Salgınla mücadelede çok kritik bir haftada olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. İlimizin haritadaki yerini öncelikle turuncu seviyeye, ardından da mavi seviyeye dönüştürmek için herkese fert fert çok büyük görevler düşüyor. Hep birlikte el ele verirsek, virüsle mücadelede ancak başarılı olabiliriz. Bu mücadelede yalnızca birkaç kurum ya da birimin değil, ilimizde yaşayan herkesin en küçük katkısı bile büyük önem arz ediyor. Bu bilinçle hareket edip ilimizdeki mücadeleye güç veren tüm vatandaşlarımıza hassaten teşekkür ediyorum. Salgının başlangıcından bu yana büyük bir özveriyle çalışan fedakâr sağlık çalışanlarımıza da ne kadar teşekkür etsek azdır. Canla başla çalışan bu kıymetli insanların hakkını bizler de ancak tedbirlere titizlikle uyarak ödeyebiliriz. Buradan tüm hemşerilerimizi bu konuda daha hassas ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Allah’ın izniyle en yakın zamanda salgın sürecini de başarılı bir şekilde geride bırakacağımıza inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi