Açıklama şöyle;
Kıymetli Adapazarlı hemşerilerimiz bugün 21 Haziran 2020, Adapazarı’ ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü. 
Tarihler 21 Mart 1920’yi gösterdiğinde, Yunan kuvvetlerinin desteğiyle bir takım Rum, Ermeni çeteciler Sapanca Kırkpınar’ı, bir gün sonra ise Adapazarı merkezini işgal etmişlerdir.
İşgalciler kadın, yaşlı, çocuk demeden her türlü tecavüzü gerçekleştirmiş, şehrimizin kültürel ve ekonomik değerlerini yağmalamışlardır.
Bu acılara şahit olan Adapazarı, Mustafa Kemal Paşa komutasında kurulan Kuvayi Milliye Hareketine, kendi yerel kahramanlarıyla destek vermiştir.
İşte o kahramanlardan Osman Kaptan, Kazım Kaptan ile Halit Molla birlikleri 21 Haziran 1921 sabahı erken saatte yaşanan çatışmalardan sonra Adapazarı’na girerek, Hükümet Konağı’na Türk bayrağını çekmiş, işgalciler tarafından kesilen ezan sesleri Halit Molla tarafından bizzat okunan sabah ezanı ile tekrar Adapazarı semalarını kaplamıştır. 
Bu vesile ile her yıl 21 Haziran tarihi Adapazarı’nın kurtuluş günü olarak kutlanmaktadır. 
O tarihten itibaren Adapazarı, kendi yerli halkının yanı sıra, Balkanlar, Kafkaslar başta olmak üzere gönül coğrafyamızın bir çok bölgesinden göç almış ve milli konularda vicdanlı manevi konularda duyarlı bir Türk yurdu olmaya devam etmiştir.
Bu kutlu günde şunu söylemek isterim ki; yüreği vatan sevgisiyle çarpan Adapazarlılar kim ne yaparsa yapsın, yüce Allah’ın izni ile ne Adapazarı’nı ne memleketin herhangi bir köşesinin çiğnenmesine bir daha müsaade etmeyeceklerdir.
Adapazarı’nın kurtulduğu o kutlu günde, Halit Molla’nın sabah ezanını okuduğu Orhan caminin önünde millet ve milliyet düşmanlarına, yine bir 21 Haziran sabahı diyoruz ki, siz hepiniz biz Türkler ya Allah bismillah Allahuekber!"

Editör: Haber Merkezi