CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 19 Eylül Gaziler Günü için yayınladığı mesajda, “Kolunu, bacağını, can yoldaşını geri bırakmış gazilerimizi anmak, onların mücadele dolu günlerden kalma hüzünlerini paylaşmak boynumuzun borcudur” dedi.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” unvanı verilmiştir. 19 Eylül, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Gaziler gününün yıl dönümünde CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yayınladığı mesajla Gaziler Günü’nü kutladı.

“ONLARA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”

Gazilerin ülke geleceği için büyük fedakarlıklar yaptığına değinen Başkan Keleş, “Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu o günden bugüne Dünya’da ve ülke sınırları içerisinde birçok savaş ve mücadeleye katılmış ve tanık oldu. Bu mücadelelerde kahraman gazi ve şehitlerimiz birçok hikâyeye konu olmuştur. Yine bu hikayelerden biri 19 Eylül 1923’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Sakarya’da yazılmış ve bizlere miras kalmıştır.  Gaziler Günü olarak kutladığımız bugünde bu toprakları kanlarıyla sulayan, kolunu, bacağını, can yoldaşını geri bırakmış gazilerimizi anmak, onların mücadele dolu günlerden kalma hüzünlerini paylaşmak boynumuzun borcudur. Ülkemizin geleceği için verdikleri mücadeleler için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Her zaman övgüyle bahsettiğimiz gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlar, onların nezdinde vatan için canını vermiş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi