Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde gerçekleşen programa; Sakarya Üniversitesi’ndeki farklı bölümlerden öğrencilerin yanı sıra üniversite bünyesindeki 27 topluluktan temsilciler de katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Program öncesi öğrencilerle sohbet eden ve eğitim gördükleri bölümlerle ilgili bilgi alan Başkan Yusuf Alemdar, Serdivan’ın genç ve dinamik bir kent özelliğine sahip olduğunu belirterek, “Vizyon projelerimizle Serdivanımızı geleceğe taşırken, gençlerimizin her alanda kolay ve konforlu bir öğrenim hayatı geçirmesi için tüm çabamızla çalışıyoruz.” dedi.

GÜLER YÜZLÜ HİZMET
Moderatör tarafından yöneltilen sorulara cevap veren Başkan Alemdar, Serdivan’ın herkes için eğitim, yaşam, kültür ve sanat merkezi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin farklı illerinden ve Dünya’nın farklı ülkelerinden şehrimize gelen öğrencilerimiz Serdivan’da eğitim ve kültür mozaiği oluşturuyor. Bugün Serdivan’da 46 bin üniversite öğrencimiz ikamet ediyor. Bu noktada belediye olarak; öğrencilerimizin eğitim ve sosyal hayatlarına katkı sağlayacak çalışmalar ortaya koymaya özen gösteriyoruz. Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi; 15 bin ciltlik 7/24 açık kütüphanesi, akademik ve kültürel çalışmaları ile Türkiye çapındaki akademik kadrosuyla bu çalışmalarımıza örnek. İnşallah önümüzdeki dönem tüm bu çalışmalarımızı daha kapsamlı hale getirerek, öğrenci kardeşlerimizi güler yüzlü hizmet anlayışımızla en güzel şekilde misafir etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER DE YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLACAK”
Serdivan Gençlik Konseyi’nin kurulum amacına da değinen Alemdar, “Tüm öğrenci topluluklarımızı Serdivan Gençlik Konseyi çatısı altında toplayarak, yönetimde gençlerimizin de söz sahibi olmasını istiyoruz. Bir organizasyon şeması dahilinde, öğrencilerimizin arasından seçilen yönetim kurulu oluşturacağız. Tüm adımlarımız resmi kanallar üzerinden olacak. Konseyin bir vizyonu, misyonu ve bütçesi olacak. Henüz kurulum aşamasında olan bu hareketin ilk adımını sizlerle birlikte bu akşam atmış olduk. İnşallah en kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlayarak Serdivan Gençlik Konseyi’mizi aktif hale getireceğiz ve öğrencilerimizle birlikte Serdivanımızda güzel çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu.

“SİZİN HAYALLERİNİZLE YÖNETMEK İSTİYORUZ”
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bizden istediğiniz destekler için biz her zaman sizin yanınızdayız. Okuduğunuz bölümlerle alakalı olarak belediyemizle ortak çalışmalar yapmaya her zaman açığız. Burada toplanma gayemiz ve oluşumunu tamamlamak istediğimiz Serdivan Gençlik Konseyi’nin misyonu zaten bu. Serdivanımızı; sizin hayallerinizle, sizinle birlikte yönetmek istiyoruz. Bizim göremediklerimizi, sizin hayallerinizle görmek istiyoruz. Bir hayalimiz var diyorsanız, biz de varız.” dedi.

ÖĞRENCİ YAŞAM DESTEK MERKEZİ
Yeni dönem projelerini de öğrencilerle paylaşan Alemdar, “Öğrenci Yaşam Destek Merkezi’yle üniversite kenti Serdivan’da öğrencilerimizin çamaşır yıkama ve kurutma gibi temel gereksinimlerinden, kütüphane, bilgisayar ve internete kadar bir çok kaynak ihtiyaçlarını karşılayacağız.” diye konuştu.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ
Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hayata geçirmeyi planladıkları Olgunlaşma Enstitüsü’yle; tekstil, hazır giyim, örme hazır giyim, moda tasarımı, nakış, el sanatları, resim, seramik, çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili atölyeler kuracaklarını ifade eden Alemdar, Serdivan’da sanat ve ticaret hayatına katkıda bulunacak yeni istihdam olanakları sağlayacaklarını söyledi.

MUSİKİ VE TİYATRO TOPLULUĞU
Serdivan’ın kültür ve sanatta örnek kent olmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Alemdar, yeni dönemde gelenekleri yaşatmak adına musiki topluğu kurulacağını belirterek, “Serdivan Musiki Topluluğumuzla; ülkemizin alanında en yetkin hocalarını sanatseverlerle bir araya getirerek, musiki icra etmelerini ve bu geleneğimizin gelecek nesillere de aktarılmasını sağlayacağız.” dedi.
Tüm bunların yanı sıra Serdivan Tiyatro Topluluğu oluşturulacağını ve isteyen herkesin bu alanda eğitimler alarak gösteriler düzenleyeceğini söyleyen Alemdar, “Öğrencilerimizle birlikte bir tiyatro ekibi kurmak istiyoruz. Bu ekiple kültür ve sanatta öncü olan Serdivanımızda tiyatro kültürünü ön plana çıkartarak yaygın hale getirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

ALEMDAR’A TEŞEKKÜR
Serdivan Gençlik Konseyi’nin benimsediği fikirleri desteklediklerini ve bu oluşumun içerisinde mutlaka yer alacaklarını belirten öğrenciler; Alemdar’a üniversitelilere yönelik çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi