Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin müşteki olduğu bir davayla ilgili iki mahkeme arasındaki usuli yazışmanın, “Yargıda Bahçeli krizi” ve “Bahçeli’nin ayrıcalığı yok” şeklinde haberleştirilmesine bir tepki de MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’dan geldi.

YANLIŞ BİR ALGIYA SEBEP OLDU
Akar’ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması şöyle; "İnternet ortamında yayın yapan bazı haber sitelerinde “Sakarya ve Ankara mahkemeleri arasında Bahçeli krizi!” başlığı ile yayınlanan haberler ne yazık ki Sayın Genel Başkanımızı haksız bir şekilde zan altında bırakarak yanlış bir algının oluşmasına sebebiyet vermiştir.

HAKARET DAVASI SÖZ KONUSU
Sayın Genel Başkanımız şahsına yapılmış olan bir hakarete istinaden şikâyet hakkını kullanarak suç duyurusunda bulunmuş, yapılan soruşturma neticesinde hakarette bulunan kişi hakkında Hendek Asliye Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır.

YAŞANAN USULEN GÖRÜŞ FARKI
Yargı safahatı gereği Sayın Genel Başkanımızın müşteki sıfatıyla şikâyetinin akıbeti ve beyanının alınması için yetkili mahkeme olan Ankara Asliye Ceza Mahkemelerine talimat yazılmış olup mahkemeler arasında yargılama usulüyle ilgili yaşanan görüş farkı haberde bahsedilen karşılıklı yazışmaya konu olmuştur. Sayın Genel Başkanımızın Türk Yargısına karşı duyduğu güven ve adaletin tecellisi adına gösterdiği irade taraflı tarafsız herkesin vakıf olduğu ve kabul ettiği bir gerçektir.

BİR BEKLENTİ VEYA BİR KRİZ YOK
Bu anlamda ilgili haberlerin başlığında verildiği şekliyle Sayın Genel Başkanımızın bağımsız Türk Yargısından bir ayrıcalık bekleme veya mahkemelerimiz arasında krize sebep olacak bir talepte bulunma hali söz konusu değildir. Zira her bir Türk vatandaşı gibi Sayın Genel Başkanımız da kanunlar çerçevesinde yasal haklarını kullanarak adaletin tecellisine katkı sağlamaktan imtina etmemektedir.

DOĞRU BİLGİLENDİRME ÖNEMLİ
Yargı mercileri arasındaki usuli tartışmaları Sayın Genel Başkanımıza izafe ederek şahıslarını ve Türk Yargısını zan altında bırakan, başlığında söylenen ile içeriği farklı olan haberlere, yanlış bir algının oluşmaması adına itibar edilmemesini önemle rica ediyor, kamuoyunu doğru bilgilendirmenin önemini bir kez daha teyit ediyorum."

Editör: Haber Merkezi