Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Fen Lisesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Hendek’in yıllardır hayalini kurduğu, eğitim alanında ısrarla talep ettiği ve ailelerimizin evlatları için sabırsızlıkla beklediği Fen Lisesine nihayet kavuşuyoruz. 
Hendekli gençlerimiz, yavrularımız en iyi eğitimi alsın, geleceğe güvenle baksın diye Ulusal Eğitim Kampüsü projemizi hazırlamış, göreve geldiğimiz andan itibaren bunun hayata geçmesi için adımlarımızı atmıştık. 
Nüfusu 1 milyonu aşan Sakarya’da 4 Fen Lisesi ve 1 Sosyal Bilimler Lisesinin olduğunu belirterek, Sakarya’mızın ihtiyacı ve Hendek’imizin avantajlarını her fırsatta anlattık. Çok şükür Fen Lisesinin Hendek’e yapılacak olması bizim için büyük bir başarı, Hendek için kazanımdır. 
Geçen yıl Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk’a aktardığımız, MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Muhammed Levent Bülbül’ün de tam desteklediği Fen Lisesinin onaylanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Hendek bunu hak etti. Hendek başardı.
Bugün gelinen noktada alınan onayın ardından Hendek Orhangazi Anadolu Lisesi yanında bulunan Milli Eğitime tahsisli araziye 20 derslikli; spor, sanat, sosyal aktivitelerin rahatlıkla yapılabileceği, sınıfları son teknolojiyle donatılmış dört dörtlük bir okul inşa edeceğiz.
İnşallah Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın oluru ile kısa zamanda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir protokol imzalayacağız. 20 derslikli Fen Lisesinin yapımını belediyemiz iştiraklerinden olan Türkay A.Ş. üstlenecek. Hendek Belediyesi olarak imzalanacak olan protokol sonrasında verilen yasal süre içerisinde okulumuzun anahtarını teslim edeceğiz. 
Okul binasıyla alakalı olarak tüm teknik detaylar hazırlanırken,  Hendek’in kazandığı bu muhteşem eseri bir an evvel hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. 
Hendek’in yıllardır beklediği bu eğitim yatırımına; Ben ve arkadaşlarımın gönlünden geçen bir isim var. Eğer kendisinin de uygun bulması halinde Hendek’e kazandıracağımız bu Fen Lisesine Dr.Devlet Bahçeli adını vermeyi ya da Genel Başkanımızın uygun gördüğü bir ismin verilmesini planlıyoruz. 
Protokolün ardından projemizle birlikte Sayın Genel Başkanımızı ziyaret edeceğiz. 
Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk’a,  MHP Grup Başkanvekilimiz ve Sakarya Milletvekilimiz Sn. Muhammed Levent Bülbül’e, Sakarya Valimiz Sn. Çetin Oktay Kaldırım’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Fazilet Durmuş’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, Hendek halkı adına teşekkür ediyorum.
Fen Lisesi, Hendek’imize, Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Editör: Haber Merkezi