AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve mahalle başkanları Serdivan’daki programları kapsamında Aralık mahallesine misafir oldular.

Pandemi dolayısıyla uzun zamandır bir araya gelemediklerini bugün hasret giderebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, salgında çok iyi bir noktaya gelindiğini ve bugünden sonra daha çok sohbet etme imkanlarını bulacaklarını ifade etti.

Milletvekili Atabek’in aralarında olmasından onur duyduklarını söyleyen Erken, vatandaşla her zaman iç içe olan bir teşkilat olarak çalışmaya devem edeceklerini dile getirdi.

MASKELERE VEDA EDECEĞİZ

Aşılama çalışmalarının meyvesini yavaş yavaş alındığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Maalesef salgın sebebiyle böyle bir süreci yaşadık, ama rakamlar gittikçe azalıyor. Aşılamada gerçekten çok iyi bir konumdayız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu salgın sürecinde bile elhamdülillah hiçbir vatandaşımıza sorun yaşatmadan bugüne kadar gelindi. İnşallah en kısa sürede kurtulacağız ve maskeye de veda edeceğiz. Vaka sayılarındaki azalma ile saha çalışmalarımıza başladık. Sayın vekilimizle birlikte ilçelerimizde mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Güzel misafirperverlik için hepinize teşekkür ediyorum. Sizleri de inşallah il başkanlığımızda ağırlamak isteriz. Her zaman çayımız, kahvemiz var. Rabbim sağlıklı sıhhatli huzurlu mutlu bir şekilde birlikte yaşamayı bizlere nasip etsin.” dedi.

ARALIK, ÇALIŞKAN VE ÜRETKEN

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, artık salgın konusunda geçmiş olsun diyebiliriz, diyerek başladığı konuşmasında Aralık Mahallesindeki çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Alemdar; “Bugün Sayın Milletvekilimiz, İl Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız, İlçe Başkamızla birlikte hep beraber dedik ki; Aralık’a gidelim. Aralık mahallemizin en önemli özelliği tarımsal faaliyetlerde hem kavununda hem karpuzunda sebzesinde domatesinde mısır da çok güzel verim alması. Biz dönüm başına 1500, 1700 alırken diğer taraflarda maksimum 1200’dü. Bu arazinin verimli olması, hemşehrilerimizin de çalışması, gayreti onların fedakarlığı sayesinde üretilen ürünlere çok ciddi destek var ve bu destekle çok iyi mahsul alıyoruz. Aralık dediğimiz zaman insanları çalışkan ve üretkendir. Hizmet noktasında Allah’a hamd olsun ki bugüne kadar örnek olmuş mahallemizlerindendir. Biz hep birlikte hareket ettik, inşallah bugünden sonra yine beraberiz çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

ARALIK’A DOĞALGAZ SÖZÜ

AK Parti teşkilatlarının sahada olmayı çok özlediğini belirten AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, daha önceden Aralık’a doğalgaz sözü verdiğini hatırlatarak “Sakarya 1 milyonluk bir şehir, 668 mahallemiz var ben hiç bir mahallemizde söz vermemiştim sadece Aralık’ta söz verdim, gaz sözü. Elhamdülillah 2021 kışı itibariyle aralığa gaz geliyor.” dedi.

Sakarya’daki ziyaretlerinde sık sık Aralık Mahallesi’ne de geldiğini belirten Atabek; “ Mısır tarlalarına geldik, İlçe Başkanımızla, Belediye Başkanımızla, Ankara’dan Genel Müdürümüz geldi. Mısırla ilgili desteklemelerde geçen dönem bir sorun vardı o sorunu da çözmüş olduk. Bakanlığı davet edip Aralık’ta ki mısır tarlalarını gösterdik, bizim toprağımızın ne kadar nemli olduğunu, su ihtiyacının olmadığını, toprağın mısır noktasında, Belediye Başkanımızın söylediği gibi, ne kadar verimli olduğunu anlattık. Ama bunu sadece anlatmakla kalmadık bir de teknik bilim heyeti kurduk bakanlıktaki uzmanlar, mısır enstitüsünün uzmanları, bunu da evraklara dökerek bakanlığa verdikten sonra geçen seneki mısır desteğimizi böylelikle de alabilmiş olduk.” Dedi,

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Aralık Mahalle Muhtarı Mustafa Karabaşoğlu, tarım ve hayvancılıkla geçinen Aralık halkının, her zaman Serdivan Belediyesi’nden destek bulduğunu belirterek, “Yağışlara rağmen Aralık’ta mevcut pompalama tesisleri sayesinde olumsuz bir şey yaşamadık, Başkanımızın, sizlerin gayretleri sayesinde. Emeği geçen herkese mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum. Doğalgaz müjdesi de biz bu süreçte bizi ziyadesiyle mutlu etti. ” dedi.

Editör: Haber Merkezi