Meclis Üyesi Akbay, partisinin Adapazarı ilçe hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, Adapazarı Belediyesi’nin yüksek oranda borcu bulunduğunu belirterek yönetime yüklendi.

MALİ TABLO
Akbay; şöyle devam etti: “Adapazarı Belediyesinin 2019 ve 2020 yılı denk bütçe olmasına rağmen yapılan hizmetler bütçe harcamalarına 38 milyon borç, belediyenin taşınmazlarının 23 milyon takas yapılarak toplam 61 milyon borçlanarak yapılmıştır. 2020 yılı sonu itibari ile bilanço toplamı 382 milyon TL’dir. Borçların toplamı 118 milyondur. Borçların bilanço toplamına oranı yüzde 30.95’tir. Borçlu belediyeyiz. Yine 2021 yılı bütçenin 37 milyon finans açığını kabul ederek 222 milyon olarak meclisten geçti, yıl içinde 25 milyon borçlanma yetkisi almıştır. Buna 2022’de talep edilen 44 milyonluk finans açığını ilave edersek % 49.06 konumuna yükseliriz.”

ÇAĞRI YAPTI
Akbay; “Faiz sebep, enflasyon sonuç diyen ve faizi yasaklayan bir anlayışın temsilcisi borçlanma talebi ile bütçe yapması başlı başına sorundur. Belediyecilik borçlanarak değil; üreterek, büyüyerek halka hizmet etmek anlayışıdır. Adapazarı ve Sakarya Büyükşehir belediyeleri de sosyal demokrat belediye anlayışına geçmelidir. Sakarya halkı her şeyin en iyisini hak ediyor.” diye konuştu. Akbay konuşmasının son bölümünde, kendisinin 15 dakikalık konuşmasının sadece 2 dakikasının yayınlanarak, eleştiri kısmının halka yansıtılmadığını iddia etti

Editör: Haber Merkezi