MÜTHİŞ TRAFİK
Ülkemizde 24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde partilerde milletvekili aday tespit çalışmaları devam ediyor. Özellikle listesi en çok merak edilen ve ilimizde 5 milletvekili bulunan AK Parti’de müthiş bir trafik yaşanıyor. Gerek şehir içinde, gerekse Ankara’da kulisler tüm hızıyla sürerken, çok sayıda talipli listede yer alabilmek adına büyük mesai harcıyor.

MEVCUT VEKİLLER
AK Parti’nin mevcut Sakarya milletvekillerinden en az ikisinin yeniden aday gösterilmeyeceği söylenirken, bu sayının 3 veya 4’e de çıkabileceği konuşuluyor. Geçmiş milletvekili seçimlerinin aksine mevcut milletvekillerinden hiçbiri isin “Yeri garanti” ifadesi kullanılmıyor. Özellikle bazı isimlerin parti tabanında büyük tepki çektiği ve de halk nezdinde de bir karşılıkları bulunmadığı öne sürülüyor.

İL BAŞKANI
Aday olup olmayacağı en çok merak edilen isimlerin başında kısa bir süre önce yeniden il başkanı seçilen Fevzi Kılıç geliyor. Fevzi Kılıç’ın milletvekili adayı olmak istediğini yakın çevresiyle paylaştığı ve bunun için genel merkezden işaret beklediği konuşuluyor. Kılıç haricinde herhangi bir yönetim kurulu üyesinin istifa edip aday adaylık başvurusunda bulunması ise beklenmiyor.

BAŞI ÇEKENLER
Listenin büyük oranda değişeceği sinyalleri üzerine çok sayıda ismin aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor. Aday adaylığında başı çeken isimler arasında geçmişte de listede kendine yer bulmuş olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Baro eski Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, işadamı Ender Serbes ve 24. Dönem Milletvekili Ali İnci yer alıyor.

İSTEKLİ ÇOK
Mlilletvekili aday adaylığı başvurusu yapması beklenen isimler arasında eski sendikacı Enver Toçoğlu, SATSO eski Başkanı Mahmut Kösemusul, işadamı Cihan Saraç, Doç. Dr. Hasan Sağlam, tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimler olan Mustafa Kamacı, dünyaca ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sabah gazetesi yazarı Burhanettin Duran isimleri de sıkça zikrediliyor.

KADIN ADAY
Listede bu dönem bir kadın adayın da seçilebilecek bir sırada  kendine yer bulabileceği konuşuluyor. İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve daha önce listede yer bulan eğitimci Nuray Sağıroğlu’nun yanı sıra Çiğdem Erdoğan Atabek, Ernur Toç, Şengül Morgül, Leyla Ak gibi isimlere de şans tanınıyor. Kadın adayın yanı sıra genç bir isme de listelerde yer verilebileceği ileri sürülüyor.

ÜÇ DÖNEMLİKLER
Üç dönem kuralı gereği yeniden aday olamayan Serdivan eski İlçe Başkanı Osman Çelik ve Geyve eski İlçe Başkanı Muhittin Irmak’ın başvuru yapması bekleniyor. Üç dönemi doldurmaları nedeniyle önümüzdeki dönem yeniden aday olamayacak olan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’ın istifa edip etmeyeceği de merak konusu.

BAŞVURULAR BAŞLADI
Öte yandan AK Parti’de milletvekili aday adaylık başvuruları resmen başladı. Parti Sözcüsü Mahir Ünal, sürecin başladığını, başvuruların 29 Nisan Pazar günü son bulacağını kaydetti. Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin 6 bin TL başvuru ücreti ödeyecekleri öğrenildi. Kadın adaylardan 3 bin TL, engelli adaylardan ise bin TL alınacak. Partide Mayıs ayının ilk üç gününde temayül yoklaması, hemen ardından da mülakat yapılacak.
HABER/ANALİZ ENGİN ARAPOĞLU

Editör: Haber Merkezi