YOĞUN KATILIM
Geceye Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Ak Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Ak Parti Hendek ilçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, Kadın Kolları Başkanı Bediha Yılkın, Gençlik Kolları Başkanı Fadıl Fide, Eski Ak Parti gönüllüleri ve partililer yoğun katılım gösterdi.

“ZAMAN BİRLİKTELİK ZAMANIDIR”
Gece de açılış konuşmasını Ak Parti Hendek ilçe Başkanı Hasan Serdar Baykal yaptı, sözlerinde ‘’ Zaman birliktelik zamanıdır, zaman birlikte hareket etme ve sonuca ulaşma zamanıdır. Bizler bu göreve gönderilmiş bulunmaktayız. Bizlerden önce sizler bulunmaktaydı, bizlerden sonrada genç arkadaşlarımız bu görevi üstlenecekler. Aramızda herhangi bir problem olmadığını göstererek çalışmalarımızı tamamlayıp en güzel sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum. Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

“BOYNUZ KULAĞI GEÇSİN DİYORUZ”
Ak Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal sofu sözlerinde’’ Bu gece Partimizin kurulduğu günden bu güne kadar çeşitli görevlerde bulunan siz çok değerli büyüklerimiz arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Geldiniz hepinize teşekkür ediyoruz, gecemiz hayırlara vesile olsun inşallah. Burada 31 Mart seçimlerinin startını da tekrardan vermiş oluyoruz. Bu seçim Allah’ın izni ile Türkiye’nin seçimi. Bu seçim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi. Bu secim MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçelinin seçimi, İnşallah yine Ak Parti Teşkilatı tüm seçimlerde olduğu gibi alnının akı ile boynu dik bir şekilde çıkacaktır. Bizler siyasetle çok küçük yaşlarda tanıştık. Ali İnci Başkanımız meşhur o kazanamadığımız seçim ‘’kaybetmek yok’’ kazanamadığım o dediği seçimde Refah Partisi ilçe başkanı iken bizlerde Milli Gençlik vakfı ilçe başkan yardımcısı idik, kendisini belediye başkanı yaptık. Bir seferle yetinmedik dört sefer yaptık. Hendek’imiz gerçekten Ali Başkanımız ile çağ atladı bu günlere geldi, ama bizlerde onun yanında yetiştik, ondan çok şeyler öğrendik. Devamında İrfan başkanımızdan da çok şeyler öğrendik. Allaha şükür bu kadar tecrübe ile bu görev bize verildi, inşallah bizde artık boynuz kulağı geçsin diyoruz’’ şeklinde konuşunca salondan büyük alkış aldı.

“SAKARYA’YI VE HENDEK’İ YENİDEN İMAR EDECEĞİZ”
Yüce; “ Evinin ihtiyaçlarını göz ardı edip davanın ihtiyaçlarını ön planda tutan AK Parti gönüldaşlarım davetimize hoş geldiniz safalar getirdiniz. Değerli misafirlerimiz il başkanımızın selamları ile sözüme başlamak istiyorum. Diyen Yüce, kendisinin Geyveli olmasının yanı sıra Hacıkışla köyünden evli olması münasebeti ile Hacıkışlanın damadı olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek kendisinin Hendekli olduğunu söyledi. Sakarya’yı tekrardan imar edecek, Sakarya’ya gönül verecek, hep birlikte omuz omuza birlikte hareket edeceğiz. “dedi.Çok değerli gönüldaşlarım burası Sakarya. Burası sevdaların dava olduğu yer, burası davaların zafere ulaştığı yer. Sakarya hareket demek, Sakarya izzet demek, Sakarya samimiyet demek, Sakarya hürmet demek bunlarla beraber Sakarya’ya yapılacak olan hizmet demek dedi. Kaderlerinin çalışmak olduğuna vurgu yapan Yüce; “  bizim hikayemiz 2002 yılında başlamıştır. Şükürler olsun ki bütün engellere ve set kuranlara rağmen bu dava bu inanç kök salmıştır.31 Mart 2019 seçim tarihi normal bir tarih değildir diyen Yüce; “ Güçlü Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin, yeni Türkiye’nin yeniden şahlanma günüdür. Yerel seçimlerde aday olmak demek makama talip olmak değildir. Herhangi bir iltifata tabi olmak değildir. Buna talip olmak hizmete talip olmak demektir, derde talip olmak demektir, milletin derdiyle dertlenmeye talip olmak demektir, muhtaçların, acizlerin kapılarına gitmeye talip olmak demektir, Allah mübarek etsin. Bizler halkla birlikte onlarla omuz omuza AK parti idealleri içinde kardeşliği, dostluğu pekiştirenlerin ordusuyuz. Ak Partili hiçbir şekilde yorulmayan, hizmetten kaçmayan fikir birlikteliğimiz var” diyen Yüce merhum Cevat Ayhan’ın söylemlerinden alıntılarda bulunarak;  gençliğinde merhum Ayhan’ın sözcülüğünü yaptığını belirterek kendilerine öğütlerde bulunduğunu ifade ederek; rahmetli bize derdi ki, “yorulmayan diz, utanmayan yüz, hiç bitmeyen söz olması lazım derdi” diyerek; “ biz buna uyacağız. Utanmayacağız, yorulmayacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“31 MART SEÇİMLERİNİ SOFU ALACAKTIR, ALMAK ZORUNDADIR”
İnci; “ 1994 seçimlerini kazanamadık ancak mücadeleden inancımızdan hiçbir şey kaybetmedik  ve bu çalışmamızın semeresini de 1999 yılında elde ettik. Başarılı çalışmalarımızı takdir eden Hendek halkı bizleri dört dönem hiç bırakmadı “ diyerek, önümüzdeki 31 Mart mahalli seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Ekrem Yüce ile meslektaş olduklarını aynı dönemlerde benzer görevlerde bulunduklarını vurguladı.  Sakarya aday adayları arasında bende vardım. Nasip Ekrem Beye imiş o başkan adayı oldu. Bazılarımız üzüldüler. Ama ben Cumhurbaşkanımıza çıkarak “çok isabetli bir karar verdiniz” dediğini belirterek koltuk derdi olmadığının altını çizen İnci; “bizim hiçbir zaman illa biz koltukta olalım, illa biz hizmet edelim diye bir kaygımız yok. İlçemizin geçmişinde hiç yaşanmamış olan dört dönem belediye başkanlığını üst üste kazanmış ve Hendek’e hizmet etme imkanı bulan bir kişi olarak söylüyorum. Önümüzdeki seçimin kazanılmasıyla yönetim bir Ali’den ikinci Ali’ye geçmiş olur. Diğer yandan İrfan kardeşimize de baktığımızda çok güzel çalışmalar yaptı. Benim bıraktığım yerin altına inmedi üstüne devam etti” diyerek kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi. Belediye başkanlığının bir takdir olduğunu ifade ederek; unutmayınız ki Allah takdir etmişse olursunuz takdir etmemişse ama öyle ama böyle olur yine olamazsınız. Şunu ifade etmek isterim ki, Ali Kemal burada üç dönem ilçe başkanlığı yaptı, Allah nasip ederse 31 Mart’ta inşallah belediye başkanlığını AK Parti Ali Kemal’le birlikte alacaktır, almak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi