APEK Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Aya. ASKF Başkanı Yaşar Zımba’nın yanında kalabalık bir gurup ile birlikte parti merkezine gelen Ahmet Orhan, aday adaylığı başvurusunu yaptı.
“Bizler insanın en hayırlısı insanlara hizmet edendir diye öğrendik. Hayatımızı belirleyen bu prensip, siyasetimizi de belirlemektedir” diyen Ahmet Orhan, şunları söyledi; “Sakarya’mız ve ülkemiz için son derece önemli konular karşısında seçimlerimizi yapacağız.”

BÜYÜK RESİM İÇERİSİNDE SAKARYA
“Ülke olarak yeni anayasa ve 2023 hedeflerimiz Sakarya’mız içinde yapılan sanayi yatırımları ile birlikte ortaya çıkacak ekonomi, nüfus ve yönetim alanlarındaki büyük değişimleri yöneteceğimiz yeni bir dönem açılıyor önümüzde. İşte bu büyük resmin içersinde Sakarya da atacağımız adımlar on yıllarımızı etkileyecek büyük sonuçlar doğuracaktır.”

ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
“Önümüzdeki dönemde alacağımız kararlar Yeni Sakarya’ ya giden yolların taşlarını döşeyecektir. Sakarya halkı olarak yürüyeceğimiz yolda milletvekillerimize önemli görevler düşüyor. Milletvekilleri herhangi bir bütçeyi yahut kurumu yönetmiyor, bilakis doğrudan tüm kenti temsil etme yetkisine sahip oluyorlar. Bu sebeple milletvekilleri kentin vicdanı olmak durumundalar. Bizim vekilliğe adaylığımızın temelde Sakarya’nın ihtiyaç duyduğu vicdanı inşası gayreti oluşturmaktadır.”

GÜCÜNÜ UYUMDAN ALAN
“Sakarya’da siyasi vicdanı ve ortak aklı yeniden inşa etmeyi hedefleyen adaylığımız üç değeri savunmaktadır. Gücünü çalışmadan değil uyumdan alan bir siyaseti Sakarya’da hakim kılacağız. Her birimizin doğduğu veya doyduğu Allah’ın bir lütfü olan bu kenti daha ilerlere taşımak yolunda bir ahengi oluşturmak zorundayız. AK Parti Teşkilatı, seçilmişlerimiz, bürokrasimiz ve halkımızın tamamının katıldığı süreçlerle Sakarya’yı geleceğe taşıyacağız. Milletvekilliğimiz bütün bu ahengin takipçisi ve merkezini oluşturacaktır.”

HEP BİRLİKTE BAŞARIYA
“Bizler hep birlikte Sakarya dediğimizde fırsatların başarıya, tehditlerin imkana dönüşeceğine inanıyoruz. Uyumun hakim olduğu siyaset anlayışımız kamu çıkarının her şeyin önünde olduğu bir gayeyle Sakarya’nın büyük değişiminin yönetilmesini sağlayacaktır.”

SEVGİ VE GÜVEN
“İlk iki değerimizle sevgiyi ve güveni Sakarya’ da siyasetin hakim kılmaya hedefliyoruz. Böylelikle kentimizin neden biz siyasetçilere güvenden ve sevgiden yoksun baktığını anlayacağız ve bu anlayış Sakarya’nın yeni hamlesinin başlangıcı olacaktır.  24 Haziran’ dan sonra Sakarya’da ortak aklın ve vicdanın temsilcisi olan bir milletvekilliğiyle Sakarya’nın hangi sorunu varsa kardeşinizi orada görecekseniz. Nasıl Türkiye’nin koşan ve terleyen bir Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve bakanları varsa, bundan sonra Sakarya’nın da koşan ve terleyen bir milletvekilleri olacak.
Sayın büyüklerimizin ifadesiyle “Bizler kentimizin önünde diz çöker, ondan ilham alır, ondan dersler alırız ancak bu çerçevede sizlerle hayal ettiklerimizi ortak akılla gerçekleştireceğiz.”

SİYASETİN GAYESİ ŞEFKAT
“Kıymetli kardeşlerim biz siyasetin gayesinin şefkat olduğuna inananlardanız. Sevginin en büyük güç olduğuna inanan bir siyasetçi olarak; Sakarya’nın seçimini muhabbetten ve güvenden yana yapacağına gönülden inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi