DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz şehir ve ülke gündemini Haberlisin.com canlı yayınında değerlendirdi. Yavuz, “Ne yapsanız eksiklikler olabilir. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğindeki yürütme ile AK Parti yüzünün akı ile çıktı. Bakanlıklarımız üzerine düşenlerini gerçekten yapmaya çalıştı. Polemik yaptılar yanlış ithamlarda bulundular, doğrusu ortaya çıktı yine yüzleri kızarmadı. Nüfusun tamamına bir aktarımda bulunmak mümkün değil elbette fakat doğru yerlere ulaştırmak için uğraştık. Yeni hastaneler kurduk, yollarını yaptık hatta bunu bile polemik yaptılar. Dünya birtakım ilaçların eksiklerini yaşarken ve paralı tedavi yaparken, bizim ülkemizden en zengininden en fakirine aynı hizmet sağlandı. Bu hizmetimizle de dünyaya örnek olduk” dedi.

----


"TAVRINI ALKIŞLIYORUM"
Siyasette yaşanan polemiklerle ilgili açıklamalarda bulunan Ali İhsan Yavuz, Adapazarı Belediye Meclisi’nde yaşanan özür dileme tartışmasında Başkan Işıksu’nun tavrını alkışladığını söyledi. Milletvekili Ali İhsan Yavuz, şöyle devam etti: “Belediyede sehven yapılan bir yanlış üzerine İYİ Partili ilçe başkanı ve meclis üyeleri Mutlu başkandan özür dilenmesini istemişler. Eğer O Meclis üyesi önce kendi Genel Başkanı, Grup Başkanvekili ve bütün unsurlarıyla AK Parti’ye AKP dememeleri gerektiğini söyleseydi bir anlamı olurdu. Meclis üyesi kendi Genel Başkanına AK Parti’ye sürekli AKP dediği için özür dilemesini söylesin o zaman ben de Mutlu Işıksu’dan özür dilemesini isterdim. Biz AKP’miyiz? İYİ Partililer AK Partiye AKP diyecek sonrasında sehven İYİ Parti yerine İP yazılıp ve hata düzeltilmesine rağmen özür bekleyeceksin. Yok öyle yağma. Mutlu başkanın tavrını alkışlıyorum. Özür bekleyenler önce kendi söylemlerine bakacaklar”

----


241 MİLYON TL YARDIM
Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Aile Çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından bana aktarılan bir bilgi, Sosyal Koruma kapsamında Sakarya’ya yapılan yardım miktarını açıkladı. Bundan birkaç hafta önce ben açıklamıştım ne kadar yardım yapıldığını. 20 Mayıs’ta bir bilgi paylaşmışız yani 23 gün önce Türkiye’de Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında ödenen toplam miktar 143 milyon 83 bin TL’ydi. Oysa bugün, itibariyle Sakarya’ya ödenen 241 milyon 339 bin 286’ya çıkmış” şeklinde konuştu

----


TÜVASAŞ KONUSU
Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “TÜVASAŞ ile ilgili bu karar alınmadan önce birçok kez ben bakanımızla konuştum. Belki de SATSO Başkanımız geciksin diye bilmiyorum, Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazmak istedi. Ben ulaştırması için yardımcı olacağımı söyledim ve ulaştırdım. TÜVASAŞ konusunda ben fikirlerimi görüşlerimi beyan ettim. Her arkadaşımızın görüşlerine saygı duyuyorum fakat Cumhurbaşkanlığımızın, Bakanlığımızın aldığı kararları sonuna kadar destekliyorum. Neden böyle bir karar aldıklarını iyi biliyorum çünkü. TÜVASAŞ’ın isminin trenin üzerinde yazmasını ben de isterim bu konunun takibinde olacağım” dedi.
EN ÖNEMLİ 3 SORUN
Sakarya’nın en önemli üç sorununa değinen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Bin yataklı hastaneyi bir numaraya koyuyorum. Bizim gerçekten bu hastaneye ihtiyacımız var. Bu sene bu hastaneyi başlatmamız lazım. İki, Büyükşehir’in kaynaklarını güçlendirmemiz gerekiyor. Üç, arazi toplulaştırması. Daha çok var fakat bunların hepsi de yapılacaktır” dedi.
‘CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM’
Vatandaşın yoğun isteği üzerine Ada Treni hakkında Cumhurbaşkanı ve Belediye başkanları ile konuştuğunu dile getiren Milletvekili Ali İhsan Yavuz; “Ada treni bir süre şehrimize girmedi. Bizim çok önemli proje çalışmalarımız vardı. Ben bir gün Adapazarı Teşkilatı ile propaganda çalışması içerisindeyim. Esnaf ziyaretindeyim Yenicami’den başladım. 100 tane dükkana girdiysem neredeyse 90’ı trenin gelmesini istedi. Gittim bakan yardımcılarımızla görüştüm. Bakanla görüştüm, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm. Dedim ki; Sayın Cumhurbaşkanımıza o tarihte kendi aramızda konuştuk, doğrusu nedir, çünkü bir kez getirdiğinde bir daha geriye gidemezsin. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızla konuştuk. Ben o günkü belediye başkanımız olan Zeki Beyle konuştum” dedi.

----


SALGINDAN DOLAYI…
YHT’nin Ada Treni’ni gibi çok indi bindisi olmadığından ve her yerde durmadığı için hizmet verdiğini, salgın süreci biter bitmez Ada Treni’nin de şehrimize geleceğini belirten Ali İhsan Yavuz; “Geçmişte ilk treni nasıl getirdiysek yine gelecek. Salgın süreci sebebiyle başka hiçbir sebebi yoktur. Nasıl bu salgın sebebiyle her şeyde yeni bir tablo çıktıysa hızlı trende mesafe ayarı bir parça daha hızlı ayarlandı. Çünkü hızlı trende in-bin çok fazla yok. Hatta burada durması ve durmaması da bir ara çok konuşuldu. Şimdi diğer illerde de bizler de de bu salgın süreciyle ilgili istisnaları var elbette salgın süreciyle ilgili sorunlar kaldırıldığı anda şehrimize gelecek.” ifadelerine yer verdi.
“SALGIN BİTİMİNDE SEFERLERE BAŞLAYACAK”
Ada Treni’nin her yerde durduğu için kontrol altına alınamayacağını vurgulayan ve konu hakkında TCDD genel müdürü ile konuştuğunu belirten Milletvekili Yavuz; “Gelen bilgi üzerine yanlış bilgi vermemek amacıyla ilk önce bakan yardımcımızı aradım sonra TCDD Genel Müdürümüz Ali İhsan Uygun ile konuştum. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ile de görüştüm. Hatta Kamuran Bey dedi ki; Ali İhsan Bey bir problem yok, Bilim Kurulunun Covid-19 açısından bir sorun yoktur gibi bir yaklaşımı olursa hemen yarın başlatırız. Dedim ki siz bunu takip edin, takip edelim ve bu problemi ortadan kaldırır kaldırmaz ve bunu bir yere bağlar bağlamaz bizim Ada Treni ile hemen bizi buluşturun dedim. Bu salgın süreciyle ilgili bir parça gecikmiştir ve bunu bir yere bağlar bağlamaz hemen Ada Trenimiz tekrar istasyonda o gür sesiyle seferlere başlayacak.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi