OKÇULUĞA İZİN VERİLİYOR
Savaş, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın 98’inci yıldönümünün kutlanacağı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı etkinliklerini Koronavirüs sebebiyle yasaklandığını hatırlattı. Sadece çelenk sunumu ve şehitliklerin ziyaret edilmesine izin verildiğini belirten Savaş, “Bu gün basından okudum. Okçulukla ilgili geniş bir programa kısıtlama getirilmemiş. Ayrıca 15 Temmuz ve Kurban Bayramı için de bir kısıtlamaya gidilmemişti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kısıtlama getirilmesi ise çok düşündürücü ve samimi bulmuyoruz. İçişleri Bakanlığının yasakla ilgili açıklamaları tatmin edici değil. ” dedi.

AKIL ALIR GİBİ DEĞİL
30 Ağustos’un Türk milleti için öneminin büyük olduğunu ifade eden Savaş şunları kaydetti: “30 Ağustos’ta zafer kazanılmasaydı bu gün belki de bu topraklarda hür yaşıyor olmayacaktık. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, imkansızlıklar içerisinde bu zaferi kazandı. Böylesine büyük bir zaferin kutlanmasını çeşitli sebeplere bağlayarak kısıtlamaya gidilmesi akıl alır gibi değil.”

HALKA İZAH EDEMEZSİNİZ
Savaş, yine Türkler için çok büyük bir öneme sahip olan ve Anadolu’nun kapısını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin kutlamasına izin verildiğini ve kısıtlama getirilmediğini vurguladı. Bu karardan memnuniyet duyduklarını dile getiren Savaş, “Nasıl Malazgirt Zaferi kutlanabiliyorsa, 30 ağustos Zaferi de kutlanabilir. Yoksa hükümet bunu halka izah edemezsiniz. Malazgirt kutlanabiliyorsa, Zafer Bayramı da kutlanabilir. “şeklinde konuştu.

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Yasaklamak yerine önlem alınarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanmasına izin verilmesinin daha doğru olacağını dile getiren Savaş, “ Yasak kararı yeniden gözden geçirilmeli. Kısıtlama kaldırılmalı. Sosyal mesafe uyarısı yapılarak kutlamalara izin verilmeli. Devlet erkanı da yine sosyal mesafe içirişinde bütün kutlamaları, törenleri yapabilir. Halkında kendi içinde kutlamasına bir sınırlama getirilmemeli. İsteyen istediği gibi Koronavirüsten korunma kurallarına uyarak kutlama yapabilir. Bu halkın bayramı ve kimsenin bunu engellemeye kalkışmaması gerekir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi