Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eti. Programda AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, İlçe kadın ve gençlik kolları başkanları ile yönetim kurulu üyeleri yer aldı.  AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, ziyareti dolayısıyla Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.

SAHADA OLACAĞIZ
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ak, “Şehrimizin her köşesine ulaşıp hem Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini hemde merkezi hizmetleri vatandaşlarımıza aktarmak bizim görevimiz. Bunu da en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz. 2019 seçimlerinin çok önemli oldugunu biliyoruz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde geçmişte yaptığımız gibi bundan sonraki süreçte de var gücümüzle sahada olacağız. Partimizi en yüksek seviyeye çıkarmaya devam edeceğiz.”

BAŞARI TEMENNİSİ
Yeni dönem için başarı dileklerini ileterek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “Bugüne kadar Adapazarı teşkilatımız üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Şimdiye kadar girdiğimiz seçimler önemliydi. Ancak şimdi daha önemli bir seçime gidiyoruz. Bu zamana kadar gösterdiğimiz performansın daha fazlasını ortaya koymamız lazım. Hepimiz bu sürece odaklanalım.  Yaptığımız her işi bir ahlaki çerçeve içerisinde sürdürelim. Birlik beraberlik içerisinde 2019’a emin adımlarla ilerleyelim” dedi.

60 MİLYONLUK ASFALT
Şehrin yeni yatırımlarına ve çalışmalara ilişkin konuşan Başkan Toçoğlu, “Toplamda bin 200 kilometrelik grup yolu ağımız var. 2019 yılına kadar asfalt çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Sadece bu yıl 400 bin tonun üzerinde yani yaklaşık 60 milyonluk asfalt attık. Planlamalarımız dahilinde ekiplerimiz sahada. Şehrimizin ana caddelerini yeniliyoruz. Grup yollarının asfalt işlemi büyük oranda tamamlanmış olacak.”

YENİ YATIRIMLAR
“Uzunçarşı’nın 1. ve 2. etabı tamamlanmış olacak. Bölgenin en önemli hali hizmet sunmaya başlayacak. Engelsiz Yaşam Merkezi açılacak. Alicanlar Konağı tamamlanacak. Karasu SGM hizmete girecek. Hendek Park açılacak. Kocaali sahili turizme renk katacak. Demokrasi Meydanı Sakarya’ya yakışan bir meydan halini alacak. Mevcut Gar ile Mithatpaşa arası yürüyüş ve bisiklet yollarıyla yeni bir yaşam alanına kavuşacak. Arifiye’nin yeni parkı ve duble yolu tamamlanacak. Akyazı ilçe merkezinde çevre düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Sapanca ve Taraklı’nın spor kompleksi bitirilecek. Korucuk SAMEK merkezine kavuşacak. Türkiye’nin en önemli projesi olan Entegre Katı Atık Yönetimi’ne başlayacağız.”

ULAŞIM PROJELERİ
“Ulaşım başlığında da ciddi bir atak içerisindeyiz. 32 Evler-Hızırilyas Arıtma Tesisleri arasında Şehrin 3. Girişi bitirilecek. Tepekum-Kuyudibi arasındaki 4 kilometrelik yeni bulvar ulaşıma dahil olacak. SATSO – OSB arası yeni yolu tamamlanacak. Yenicamii’den Pekşenler’e yeni duble yol ve köprü çalışması başlayacak. ADA AVM üst geçidi sona erecek. Çark Caddesi’nde yeni otopark çalışması başlayacak. TOPÇA Kavşağı 2018 yılında tamamlanacak. Dörtyol’dan şehir merkezine yeni giriş sağlanacak. Yazlık Kavşağı projesi ulaşımı daha da rahatlatacak.”

ALTYAPI YATIRIMLARI
“Altyapıda çok önemli işler yapıyoruz. Geldiğim dönemde yağmursuyu, kanalizasyon ve içmesuyunda çok ciddi sıkıntılar vardı. Hamdolsun bugün 16 ilçemizin altyapısına ciddi yatırımlar inşa ettik. Sakarya’nın en önemli yatırımı Akçay Barajı ve enerji santralleri hizmete girecek. Serdivan, Erenler, Ferizli ve Söğütlü’nün altyapısı tamamlanacak. Arıtma tesislerimiz devreye girecek. Çamdağı Barajı’nda çalışmalar başlayacak. Daha yapacak çok işimiz var. İnşallah hız kesmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Editör: Haber Merkezi