Ekim ayının ortasına geldiğimiz bir günde futbol oynamaya müsait bir havada ligin 4. maçına çıkan yeşil siyahlıları seyirci yasağı nedeniyle izleyemeyenler çok da bir şey kaybetmedi. Sakaryaspor yeni bir ekip olma yolunda fakat halen oturmuş bir takım izlenimini veremedi. Rakip Kırklarelispor koşarak alan kapatarak zaman zaman önde basmaya çalışarak yeşil siyahlıların oyun kurmasını engelledi. Rakip kaleyi sadece 39. Dakikakada gelişen tek organize atağımızda bulabildik. O pozisyonda da zayıf bir kafa vuruşu kaleci Umut’un ellerinde eridi.
İkinci yarıda maça daha önde başlayan konuk takım ilk 5 dakikada sahamızdan dahi çıkartmadı bizi. Maçtan önemli pozisyonları anlatmak çok isterdim ama kayda değer “ah be bu da kaçar mı?” diyeceğimiz bir an olmadı. Seyircisiz maç tatsız tuzsuz yavan bir yemek gibi. İlk yarı uykumuz gelirken, ikinci yarıda biraz daha istekli olan yeşil siyahlılar neticeye ulaşmada sıkıntı yaşadı. 

Topun arkasına geçip savunma yaparak puan almak isteyen ve vakit geçirerek oyunun hızlanmasını engelleyen rakip takım oyunundan dert yanan Ertekin hocamız takımımızı gol yollarında daha etkili hale getirebilse bu söylemlere gerek kalmazdı. Futbol netice oyunu. Golü bulamazsan rakip direnci artar ve seyirciden de mahrum olunca baskı da hissetmez. Fakat golü bulabilseydik rakip ne vakit geçirir ne de böylesine 10 kişi savunma yaparak sahasından çıkmamazlık yapmazdı. Bırakın golü pozisyon bile bulamadık. Sakaryaspor da kaliteli ayaklar olduğu aşikar özellikle ikinci yarı oyuna giren Hasan Bilal çok hareketli ve ayaklarına hakim bir futbolcu ve maça az da olsa hareket getirdi. 
Ertekin Hoca tecrübesiyle bu takımın ilerleyen haftalarda daha iyi olacağı aşikar fakat kaçan puanlar da can sıkmıyor değil. Bu geçiş sürecini ne kadar az puan farkıyla kapatırsak şampiyonluk umutlarımız bir o kadar daha artar. Sakaryaspor forması bile her zaman şampiyonluğa oynar. Seyirciden yoksun olmak bu ligde en fazla bizi etkiler. Mücadele olarak iyi netice olarak kötü bir oyun sergileyen yeşil siyahlıların bir an önce toparlanıp özlenen şampiyonluğa adım adım ilerlemesi tek temennim. İzleyip göreceğiz....