Seçimlere çok az bir süre kaldı, henüz seçim havası oluşmadı. AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç ve MHP İl Başkanı Levent Bülbül bu ortak görüşü paylaşmışlar!

CHP İl Başkanı Ayça Taşkent tam aksi bir görüş ile seçim havasının oluştuğunu, bayrak asmak ve gürültü ortam ise kasıt bunun henüz oluşmadığını söylemiş!

Şehrin genel havasına bakılırsa geçmiş dönem seçimleri ile kıyaslanmayacak bir sessizlik hâkim. Bunun temel nedeninin son bir yıl içinde yaşanan üçüncü seçim olmasının etkisi hiç kuskusuz vardır.

Yerel seçimler ve ardından kısa bir süre sonra yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi seçmende sandık yorgunluğuna yol açmış olmalı. Henüz bu yorgunluk bitmemişken genel seçimler kapıya dayandı. Bu sayede seçmen birçok sandık ve mitinglerle yüzleşti, bu durumda tabiatıyla seçmen üzerinde olumsuz izler oluşturdu!

Tüm bunların yanında son dönem yaşanan seçimlerin ortak malzemesi devletin yönetim düzenine dair, malumunuz 17/25 Aralık operasyonları ve bunun üzerinden hükümetinin oluşturduğu paralel devlet iddiası!

Yaşanmakta olan genel seçim dâhil tüm seçimlerin malzemesi paralel iddiaları, yurttaşın sorunlarının tartışıldığı alan olmaktan çıktı, AKP kampanyanın bütününü bunun üzerinden yürütüyor.

Seçmen nezdinde bu durumda bıkkınlık oluşturdu. Böylesi bir hal, konuşulmaktan sıkılan halk kitlesi meydana getirdi. Onun içindir ki sessiz çoğunluk varlığını hissettirmekte. Farklı duran, seçimin havasını değiştiren CHP’si oldu. Seçim beyannamesi ile kendinden ve projelerinden söz ettiren parti olmayı başardı!

CHP İl Başkanı Ayça Taşkent alan çalışmalarında seçim havasının oluştuğuna dair kanaati de bu durumun bir anlamda teyidi oldu!

Seçmen devletin yapısından, her seçimde benzeri meselelerin konuşulmasından yorulmuşa benziyor. Yurttaş yaşamakta olduğu zorlukların ve imkânsızlıkların çözümüne ait politikalar üretilmesini beklemekte ki bunda da son derece haklı!

Demokratik rejimler de sorunların çözüme kavuşturulacağı adres hiç kuşku yok ki sandıktır.

Mevcut iktidarın iddia ettiği sorunların çözüm adresi sandık değil, yargı! Seçmen sanırım bunun bilincinde ve tavrını da bunun üzerinden yürütüyor!

AKP ve MHP İl Başkanlarının tespit ettiği sessizlikte sanırım bunun işareti!

Yoksulluk sınırının altında yaşayan, işsiz, emekli maaşına mahkum edilen, asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılan seçmenin beklentisi, kendi sorunlarının çözüme kavuşturulması.

Bunun dışında ki yönetim modeline dair sorunların kendi içinde çözüleceğini düşünüyor olması!

Sessiz seçmen kitlesinin varlığı doğru ve nasıl karar alacakları henüz belli değil. Seçim sonuçları üzerinde çok büyük etki yaratacağından da kuşku yok. Anket şirketlerini yanıltabilecek bir sonuç çıkarsa şaşırmayalım.

Bu seçim geçmiş seçimlere benzemiyor sessiz çoğunluk ders vermeye hazırlanıyor!

Verilecek olan ders kime, bunu anket şirketleri göremiyor ki benim görebilmem nasıl mümkün olsun!