Eski yıllarda fabrika bacaları tüterdi. Ben o yılları mutlu yıllar olarak hatırlıyorum. Değişik alanlarda çalışan fabrikalarımızda çalışan aile reisleri, garantili şekilde severek işlerine giderlerdi.

Şirin Adapazarı’mızın 4’te 3 fabrikalarda çalışırdı. Spora da çok değer verilirdi tabi o dönemlerde. Çeşitli dallarda takımlar oluşturulurdu. Başta futbol olmak üzere basketbol, voleybol, güreş ve masa tenisi gibi spor dalları oldukça sevilirdi.

Donatım fabrikası, şeker fabrikası, Vagon fabrikası ve sonradan da Uniroyal lastik fabrikası güçlü takımlar kurar, şehrimizi sporda temsil ederlerdi. Bu kadroların şampiyonluklara oynayan kadroları hep hafızalardadır.

Vacit Toraman arkadaşımız eski futbolcu ve arşivi de mükemmeldir. Adapazarı dostu olup Alpullu şeker fabrikasına futbol oynamaya giden Abiç İbrahim Darcan’ın da takım arkadaşıdır.

Sağ olsun yine Adapazarlı sporseverlerin yakından tanıdığı iki güzide sporcusu kaleci Muharrem Özkan ile Altın kafa sarı Muammer Adatepe’nin de kadroda olduğu Şekerspor karmalarının fotoğrafını göndermiş.

Ben de sizlere hatıra resmi sunuyorum. Eski sporseverler bu futbol elçimizi iyi tanıyacaklardır. Her ikisinin de mekanı cennet olsun.

Muammer Adatepe Genç milli, İdman Yurdu, Sakaryaspor gibi takımlarda oynadı. İstanbul Emniyetspor’unda iyi sporcusuydu. Beykoz Takımının formasını giydi. Daha sonra Avustralya’ya yerleşti ve orada vefat etti. Mezarı Avusturalya’dadır.

Kaleci Muharrem Özkan çok sayıda kulüpte oynayan spor elçimizdi. Kayserispor’un ilk profesyonel futbolcusudur. Adana Demirspor, Beylerbeyi ve Emniyetspor’da forma giydi. Hazım Cantezli Fenerbahçe kadrosunun kalecisiydi. Mezarı Karadeniz Ereğli’dedir.

Fotoğrafta kalede Muharrem Özkan yanında da altın kafa Muammer Adatepe var. Saha Konya rakip Ankaragücü. Skor da Şeker Karmaları 2 Ankaragücü 2.