AKP İl Başkanı Yunus Tever’in başkanlığında koordinasyon toplantısı gerçekleştirmiş geçtiğimiz günlerde, toplantının katılımcıları AKP Genel Başkan yardımcısı A. İhsan Yavuz, milletvekilleri ve Büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere kademe belediye başkanları.

İktidar partisi mensuplarının böylesi bir toplantı ile şehrin tüm sorunlarını konuşuyor, tartışıyor olmaları çok anlamlı ve bir o kadarda kıymetli.

Bilinir ki sorunların çözüm adresi siyaset kurumu, koordinasyon toplantılarının sayısı ne kadar artarsa çözüme o kadar yaklaşırız.

Ve bu tarz toplantılara bu şehirde yaşayıp da itiraz edecek kimse yoktur, muhalefet temsilcileri dâhil. Ta ki ne zamana kadar, sonuçsuz ve gerçek anlamına hizmet etmekten yoksun bir hal alana kadar.

Siz yeter ki bu şehrin sorunlarını çözüme kavuşturun.

AKP Genel Başkan yardımcısı A. İhsan Yavuz’un toplantı sonrası ilginç bir paylaşımı var; “Biz, birlik beraberlik içinde tüm gücümüzle Milletimize hizmet etmeye çalışırken, birileri de yapılanları değersizleştirmek için uğraş veriyor. Enerjimizi bunlara harcayacak vaktimiz yok. Ama yutacak ve yok sayacak da değiliz.”

Bu açıklama ile neyi kastediyor bilemem ancak bir gerçek var ki bu şehre kazandırılan her yatırım karşılığını buluyor, hak ettiği değeri de alıyor.

Son dönemde eksikliklerine rağmen göze çarpan tek proje olan Millet Bahçesi, her kesim tarafından memnuniyetle karşılandı.

İhale edilmiş, imara açık ve iş merkezi projesi hayata geçirileceği bir anda Türk- İş Başkanı Ergün Atalay’ın devreye girmesi ile birlikte stat arazisi imar dışı tutuldu, satış iptal edildi ve kamu yararına yeşil alan değerlendirildi.

Yavuz’un işaret ettiği değersizleştirmek bunun neresinde!

Yıllardır sözü verilen ancak bir türlü yapılamayan, yapılması bir tarafa henüz projelendirilme aşamasına dahi gelinememiş şehir içi hafif raylı sistem, değersizleştirme çabaları sonucumu gerçekleştirilemiyor.

2015 yılında sözünü verdiğiniz bin yataklı devlet hastanesi henüz ortada yok, yer tespiti geçtiğimiz aylarda yapıldı, proje çizim ihalesi gerçekleştirildi, yıllara varan serüvenin gerekçesi değersizleştirme çabaları mıdır ya da engeli nedir.

2010 yılından itibaren şehrin gündeminde olan Adapazarı-Karasu demiryolu projesi, çürümeye terk edilmiş halde, Sayıştay raporlarında heba edilen rakamlar ortada bunun müsebbibi birilerin değersizleştirme çabalarımı ya da neresinde var söz ettiğiniz çabalar.

AFA Kültür Merkezinin yıkımını gerçekleştirdiniz, 2018 yılında bitireceğiniz taahhüdünde bulunuldu ancak ortada Kültür Merkezi olmadığı gibi çöplük yığınına dönüşmüş bir vaziyet var, bunun da müsebbibi sözünü ettiğiniz değersizleştirme çabalarımı.

1999 depremi ve üzerinden geçen 22 yıla rağmen hasarlı bina stoku henüz tam anlamıyla sağlanamadı, hasarlı yapılar kullanılmaya devam etmekte, uzunca yıllar tartışma konusu yapılan 21 hasarlı okul meselemiz var ki, bu sorunların üstesinden gelmenin engeli midir bahse konu değersizleştirme çabaları.

22 yıl geçti ve acıları içimizde sıcaklığını korumakta, her nerede bir deprem duyarsak, acılar tekrarlanıyor. Yaşayan bilir, tekrar aynı acıları yaşamamak için deprem öldürmez ihmal öldürür, gerçeğini unutmadan önlem alın, her kesim şüpheniz olmasın ki yardımcınız olur, önünüzü açar. Yeter ki bu büyük sorunumuzu çözün. Önünüzde hangi engel, değersizleştirme çabaları duruyor.

Süresi içerisinde başlayıp bitiremediğiniz yatırımların da müsebbibi değersizleştirme çabaları mıdır.

Sahi birilerinden kastınız kimlerdir ve bu güne kadar hangi yatırımı engellediler ya da hangi yatırımı değersizleştirdiler.

Üzerlerinde kamuoyu baskısı oluşturalım ki şehrin gelişimi önünde oluşturdukları engeli kaldıralım, bunu da elbirliğiyle yapalım.

Hatırlamakta fayda var, Kent park bugün yeşil alan ise ve park olarak kullanılıyorsa hiç kuşku yok ki bunda rahmetli Aziz Duran’ın emeği çok. İmara açılmasın diye çok mücadele verdi, yeşil kalmasını sağladı. Emeği yok sayılmadı ve unutulmadı, bu gün adı o alanda yaşıyor. Aziz Duran park olması önerisi CHP İl başkanı Ecevit Keleş ve arkadaşlarından gelmişti. Sizin yol arkadaşınızın hakkının teslimini muhalefet sağladı, bu gün sizin yatırımlarınızı itibarsızlaştıran CHP’liler değil ise, kim?

Yavuz’un kastını anlamadım ancak bildiğim bir gerçek var ki bu şehre yapılan her hizmet hak ettiği karşılığı yıllar yılı bulmuştur, bulmaya da devam edecektir.