Şehir üzerine çok yazı kaleme aldım , bu husustaki ısrarım da bitmeyecek .

Geleceğe doğru miras bırakma adına , söylenecek söz ne varsa ifade etmeye , yazı kaleme almaya inatla devam edeceğim.

Eski Atatürk Stadının oradan her geçişimde dertlenirim Kent Park içine yapılan okul binası ve stad arazisi içimi hep yakar.

Okul yapılmasın , Kent Park alanı yeşil kalsın Kent  Park ile stad arazisi arasında ki yol yer altına alınsın büyük bir yeşil alan ortaya çıksın çok istedim!

Mevcut Kent Park alanı ile stad arazisi birleştirilerek bu şehrin geleceğine bırakılacak en büyük miras olacak , şehir nefes alacaktı !

Çark Mesire alanı bu açıdan önemli görev üstlenmekte , umarım mesire alanının içinde bulunan Nikah Sarayı binası ilk fırsatta yıkılır beton yığını alandan kurtulunur , mesire alanına terk edilir.

Kaygı yakın gelecekte  nüfus yoğunluğu ,  her geçen gün göç trafiği artmakta !

Hareket alanımız kısıtlanıyor , yeşil alanların önemi daha da belirginleşiyor..Şehrin önünde ki en büyük engel maalesef betonlaşma olarak duruyor.

Onun içindir ki yeşil alan olarak planlanmayı geniş tutmalıyız !

Doğanın bahsettiği , zengin coğrafyanın sunduğu doğal yapıyı tahrip etmeyelim yeterli olur sanırım.

Kişi başına düşen yeşil alan oranımız nedir merak etmekteyim !!

Büyükşehir başta olmak üzere tüm kademe belediyeler ortak hassasiyet ortaya koymalılar.

Aksi halde şehrin yakın geleceği betonlaşmaya teslim olacak !

Yine yakın gelecek trafik yoğunluğu , yolu olmayan her günü çileli bir hal alacak.

Bu durumu bugünden görmeli önü alınmalı .Sözün dolaşıp geldiği yer raylı sistem şehrin geleceğini kurtarabilmenin tek yolu hiç kuşku yok ki raylı sistem!

Kara taşıtı için şehrin merkezinden yol , cadde imar edemiyor düzenleyemiyorsanız sorunu raylı sistemle çözmekten başka çareniz yok demektir.

Yolcu  kapasitesi , karlılık gibi anlamsız bahaneler bu meselenin önünden engel olarak durmamalı .Dünya da örnekleri incelendiğinde ne söylemeye çalıştığım anlaşılacaktır.

Raylı sistem geliştirilirken , şehrin dört bir yanına raylı sistemle ulaşılması düşünülürken öncelik mevcut rayların kullanılmasından Adapazarı treninin gara kadar gelmesinden geçiyor, bunu da unutmamalı !

Şehrin bugününü kurtarmak geleceği doğru planlamak ve mirası doğru bırakmanın adresi yeşili bol şehir içi ulaşımı rahat ve modern yöntemle çözülmüş bir şehirdir.

Şehir  yaşanılır kılmanın olmazsa olmazıdır yeşil ve raylı sistem .

Değilse çok daha sözü söyler benzeri konuları kaleme almaya devam ederiz!