Bin yataklı hastane yapılacak mı henüz bilmiyoruz, bu hususta birbiriyle çelişen birçok ifade var ortada.
2015 yılında kent meydanında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu bin yataklı hastane sözünü verdi. Sözün takipçisi dönemin milletvekili oldu, bugün ise ortada ne sözü verenler var nede sözün takipçileri.
Bir gerçek var ki bu şehirin en tartışmasız eksiği hastane yatak kapasitesi ve yoğun bakım yatak sayısı.
Bu eksik her an hissedilmekte, onun içindir ki bahse konu hastane yatırımı olunca her taahhüdün ardını sorgulamadan peşine takılıyoruz.
Her söz bizi ikna ediyor.
Bin yataklı hastanenin şehir hastanesi olacağı ilan edilmişti, daha sonra bu yanlıştan dönüldü devlet hastanesi olacağı duyuruldu. 
Son yıllarda şehir hastaneleri adı altında özel sektöre hastane yaptırılıyor ve devlet kira bedeli ödeyerek hizmet satın alıyor. Hasta garantisi verilmesi yanında hastanenin kantin gelirlerini de hastaneyi yapan özel şirket işletiyor.
25 yıl süreyle hastaneyi işletme hakkı özel şirkete tanınıyor. Farklı illerde şehir hastaneleri örneklerine rastlamak mümkün, işleyişte birçok aksaklık yaşandığı tecrübe edildi. 
Dolayısıyla yurttaş şehir hastaneleri uygulamasına sıcak bakılmıyor.
Uygulama alanlarında görüldü ki mevcut devlet hastaneleri kapanıyor, dolayısıyla şehir hastaneleri o ile ilave yatak kapasitesi sağlamıyor, hasta garantisi verilen özel sektör işletmesine ait şehir hastaneleri gelir elde etsin diye tutum sergileniyor.
Özel sektörün işlettiği şehir hastanelerinde hastadan çok müşteri yaklaşımı karşılık buluyor.
Bin yataklı hastane yapılacak mı, yapılacaksa devlet hastanesi olmalı diye görüş oluştuğu ortada iken iktidar yetkilileri nasıl davranır bilemiyorum!
AKP milletvekili Ali İhsan Yavuz hastanenin devlet hastanesi olacağını beyan etti geçtiğimiz günlerde.
Bu sözün de ardına takılacağız, dağın ardında bir umut var, bizde peşinden koşacağız.
2015 yılından itibaren bin yataklı hastane meselesinde yaşadığımızdan farklı bir durum yok ortada. 
Tek fark proje ihalesinin yapıldığı bilgisinin bu süre içerisinde paylaşılıyor olmasıdır.
Buna dair tanıklık ettiğimiz bir durum yok, paylaşılan söze inanmaktan öte bir tutumumuzda yok.
Bundan sonrası için tek temenni ve beklentimiz bin yataklı hastanenin bir evvel inşasına başlanması, devlet hastane statüsünde çalıştırılması ve sağlıkta yaşadığımız tüm olumsuzlukların önüne geçilmesi.    
[email protected]