SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü, kendilerine iletilen her konuda kamuoyunu bilgilendirmek için azami gayret gösterir…

Bir süre önce yine bu sütunlarda “Kemalpaşa Mahallesi” ile ilgili bir sitemden söz ederek, mahalle sakinlerinin şikayetlerini dile getirmiş, sorunun giderilmesini istemiştik.

Konu ilgili kurum tarafından gündeme alınmış, incelemeler başlatılmış...

SEDAŞ Kurumsal İletişim’in, sıkıntıya yönelik açıklamaları şöyle:

“Sayın Aydıntepe,

Gazetenizde Bizim Bahçe köşenizde yayımlanan Kemalpaşa Mahallesi SEDAŞ’tan şikâyetçi başlıklı yazınızı okuduk. Konuyla ilgili bazı hususları size aktarmak isteriz.

Haberde bahsi geçen Kemalpaşa Mahallesi’nde son dönemde oluşan arızaların nedenleri SEDAŞ Sakarya Şebeke Operasyon İl Sorumluluğu tarafından ayrı ayrı incelenmiştir. Bu incelemelerde ilçedeki yapılaşma sonrası enerji hatları ve trafo bölgelerinin bazılarında havaların soğuması ile birlikte son dönemde aşırı yüklenme olduğu belirlenmiştir.

Kemalpaşa Mahallesinde, trafo çıkışlarında tüketicilerin çektiği elektrik yükünün dengeli dağılımı için gerekli operasyonel düzenlemeler 4 Kasım 2014 tarihinde bölge ayrımı yapılarak gerçekleştirilmiş  ve yaşanan gerilim düşümlerinin  önlenmesine  çalışılmıştır. Ancak havaların soğuması ve elektrik tüketiminin artmasıyla bölgeyi besleyen TRP84 nolu 250 kVA trafonun gücü yetersiz kalmıştır. Şebeke operasyon birimimizce ivedilikle müdahale sağlanmış ve 27 Kasım 2014 tarihinde 250 kVA trafonun gücü 400 kVA’ya yükseltilmiştir.   Aynı akşam bölgeyi  besleyen orta gerilim hattında başka bir trafoda engellenemeyen  bir arızadan kaynaklanan kesinti oluşmuş, meydana gelen bu arıza nedeniyle de bölgedeki kesinti süresi uzamıştır.

Kemalpaşa ve Esentepe Mahallelerinin enerji kesintilerinden daha az etkilenmesi için bir ring hattı oluşturup, bölgenin enerji sisteminin ring şebeke ile beslenmesini sağlamak üzere gerekli planlama şirketimiz tarafından yapılmaktadır.

Konuyu önemle bilginize sunar, Kemalpaşa Mahalle sakinleri ve kamuoyunu bilgilendirmemiz açısından açıklamamıza yer vermenizi rica eder, desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.”

Bu açıklama mahalle halkını ne derece memnun eder bilemeyiz ancak büyük kurum olmanın gereğini yerine getirerek şikayet ve sitem sahibi mahalleliyi aydınlatacak bilgileri gönderen SEDAŞ ekibine, “Laleler” gönderelim istedik…